Over Ons

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Over de Stichting Ahlalbayt4iedereen


Van harte welkom op de website van Ahlalbayt4iedereen. Wij zijn een groep jongeren met verschillende achtergronden en van verschillende leeftijden.

Het belangrijkste dat wij allemaal gemeen hebben is dat wij allen moslims zijn. Op deze website willen wij iedere bezoeker kennis laten maken met de ware islam, misverstanden over de islam wegnemen en kennis delen. Dit zijn een aantal belangrijke punten waar onze organisatie zich mee bezig houdt.

Tevens willen wij bruggen bouwen tussen moslims en niet moslims om nader tot elkaar te komen en onduidelijkheden en misverstanden te bespreken. Geduld, vriendelijkheid, begrip en loyaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zullen u op de hoogte houden van de bijeenkomsten die wij regelmatig houden.

De groep Ahlalbayt4iedereen is vernoemd naar de uitverkorene dienaren van Allah (swt). Deze uitverkorenen zijn: de Heilige profeet Mohammed (vzmh), Imam Ali (as), Fatima Al Zahra (sa), Imam Hasan (as), Imam Husain (as) en de rest van de leiders die uit de bloedlijn van Imam Husain (as) komen tot en met de laatste leider, Imam Mohammed al Mehdi (aj).

De naam “Ahlalbayt” is vervolgens verbonden aan de term “4iedereen”, omdat de groep in de eerste instantie voor iedereen is en in de tweede instantie twee talen gebruikt als voertaal bij discussies en het informeren van leerzame artikelen. De voertalen zijn dus: Engels en Nederlands, vandaar ook een mix van de term: “for” (Engels) dat weer is overgezet in cijfertaal: “4” en “iedereen” (Nederlands)

De groep Ahlalbayt4iedereen is van oorsprong een netwerk dat voor het eerst online kwam op 19 september 2009. Deze groep werd pas als eerst actief op Hyves voor de jongeren die interesse hadden naar de religie (islam).

Deze groep werd opgericht naar aanleiding van de belangstelling van de leergierige jongeren die op zoek waren naar de ware leer van profeet Mohammed (vzmh) en zijn Ahlalbayt (as).
De bedoeling van de oprichter was dat de groep, de jongeren liet verdiepen in het ware pad van profeet Mohammed (vzmh) en zijn vrome familie, de Ahlalbayt (as).

In de eerste maanden was de oprichter van deze groep alleen van start gegaan in een klein dorpje genaamd Havelte (provincie Drenthe). Al snel kon hij na een aantal weken, rond de 50 Hyves leden bij elkaar krijgen in de groep.

Na een aantal maanden groeide de groep uit naar wel honderden leden. In de groep waren jongeren van verschillende nationaliteiten lid. Er werden dagelijks over verschillende onderwerpen gesproken. De groep stond voor iedereen open en zette zich ook voor iedereen in. Dus niet alleen voor moslims, maar zelfs ook voor niet-moslims die interesse hadden en open stonden voor de islam en de ware pad van de profeet (vzmh) en zijn Ahlalbayt (as).

Nadat de groep succesvol werd in het informeren, discussiëren en zelfs adviseren van religieuze zaken, besloten de beheerders van Ahlalbayt voor iedereen ook activiteiten buiten de sociale media te organiseren. Zo werden er bijvoorbeeld ook een aantal bijeenkomsten georganiseerd en de groep werd steeds actiever.

Sinds 2011 besloten zij via Facebook serieuzer te gaan werken met de jongeren. De groep die op Hyves bij maar slechts 50 leergierige jongeren begon, is nu inmiddels uitgegroeid tot een groep met duizenden leden. Met de wil van Allah (swt) zal de groep zich blijven uitbreiden, want we zijn nog maar net begonnen.

De stichting Ahlalbayt4iedereen is inmiddels ook erkend door grote islamitische organisaties en heeft vele bijeenkomsten in de afgelopen periode kunnen organiseren dankzij de steun van stichting Iman.

 

Evenementen die individueel zijn georganiseerd:

Evenementen 2010

Bijeenkomst: “De Koran en Ahlalbayt”.

Evenementen 2011

Bijeenkomst: “Martelaarschap Imam Ali(as)”.
Bijeenkomst:”Geboorte Imam Reza (as)”.
Bijeenkomst:”Geboorte Imam Hasan al Askari en Sayyeda Zaynab (sa)”.

Evenementen 2012

Bijeenkomst: “Koran en Bijbel”.
Bijeenkomst: “Een avond met de Koran” (Ramadan).
Bijeenkomst: “Vrijheid” (Muharram). >
Bijeenkomst:”Familiewaarde.” (Arba’een van Imam Husain (as)”.

Evenementen 2013

Actie: “Fragrance of Prophet Mohammed” (bloemenactie) -> voor meer info.
Workshop: “Islamic WorkShop Day” -> voor meer info
Een reisje naar het buitenland: In de voetsporen van Imam Reza (as)  (Jongerenreis naar Iran)  

Evenementen 2014

Actie: In de voetsporen van imam Ali (as) (Suikerfeest) -> voor meer info.

Bijeenkomst: Rechtvaardigheid (Muharram) -> voor meer info.

Een reisje naar het buitenland: In de voetsporen van imam Reza II (Jongerenreis naar Iran) -> voor meer info.

Opendag: Oproep tot de Islam (02 Mei 2014) -> voor meer info.

Evenementen 2015

– Bloemenactie: Ter ere van profeet Mohammad (vzmh)

Bijeenkomst: “De Wereld Van Bekeerlingen” -> voor meer info.

Een reisje naar het buitenland: In de voetsporen van imam Reza III (Jongerenreis naar Iran) ->  voor meer info.

Een reisje binnen Europa: Jongerenreis naar de Ardennen (België) -> voor meer info.

– Gezamenlijke Muharram bijeenkomst: 


De website is gelanceerd op 21 februari 2013. Gelijk met de geboortedag van ons elfde heilige Imam, Imam al-Askari (as).

Ga voor discussies/leerzame topics naar onze Facebook groep> FaceBook Groep.

Ga voor dagelijkse nieuws naar onze Facebook pagina > FaceBook Pagina.

Instagram > Klik Hier.

Twitter > Klik Hier.


Hierbij willen wij graag onze sponsors en mensen die ons geholpen hebben met het opzetten van de website bedanken.

Een speciale dank aan WebDesign Rotterdam:  http://professioneelwebdesignrotterdam.nl/.

1510681_549459305147929_81934150_n