Onderwerpen ‘W’

0

Wedstrijden | Wudhu


Wedstrijden

1.Vraag: Is het verdiende geld van professionele sport halal?

Antwoord: Het is halal.

 

2.Vraag: Is het wedden op paardenraces toegestaan?

Antwoord: Paardenrace zelf is toegestaan, zelfs als het om een weddenschap gaat. Het verkregen winst door deze weddenschap is halal. Echter, de weddenschappen zijn alleen toegestaan voor degenen die deelnemen aan de wedstrijd, en niet voor de toeschouwers of de eigenaren van de paarden.

 


Wudhu (rituele wassing voor het gebed)

1.Vraag: Een persoon maakte fouten in de manier waarop hij zijn wudhu of ghusl (wassing) verrichte. Na vele jaren realiseert hij wat zijn fouten zijn. Nadat hij nagevraagd had over hoe hij dit probleem moest aanpakken, kreeg hij dit antwoord te horen: “Herhaal al jouw gebeden en verricht de Hajj opnieuw”.
Is er een oplossing die zijn gebeden en hajj acceptabel zouden maken, aangezien het niet gemakkelijk is om deze gebeden (uitgevoerd met de wudho en ghusl waarvan hij dacht dat het juist was) opnieuw te verrichten? Is er een dergelijk oplossing voor deze persoon zodat hij niet ontmoedigd raakt en afstand neemt van de religieuze verplichtingen, in een samenleving die een dergelijke vorm van afstand aanmoedigt?

Antwoord: Als hij onbewust en door onwetendheid deze fouten heeft gemaakt (bijvoorbeeld; bij het verrichten van de ghusl (wassing) volgde hij niet de juiste volgorde van het wassen van het lichaam, of gebruikte hij bij de wudhu opnieuw water om over het hoofd of voeten te strijken), dan zullen zijn wudho en ghusl als correct worden beschouwd, en dus de gebeden en bedenvaart van de afgelopen jaren ook.

Maar als hij onwetend was in de vorm van nalatigheid in het leren van de Islamitische wetten, en maakte fouten die de handeling in het algemeen ongeldig maken (bijvoorbeeld; het overslaan van bepaalde lichaamsdelen bij de wudho of ghusl, terwijl deze delen wel gewassen moeten worden), dan is er geen manier om zijn oude gebeden en bedevaart geldig te maken.

Echter, als er angst is dat hij zich volkomen tegen de Islam gaat keren wanneer hem wordt gezegd dat hij al zijn gebeden en bedenvaart opnieuw moet verrichten, dan is het niet gepast om hem te vragen dit te doen. Misschien zal Allah (swt) zijn situatie verbeteren in de toekomst.

 

2.Vraag: Vormt gedroogde inkt (bijvoorbeeld op de handen) een belemmering tijdens de wudhu of ghusl?

Antwoord: Als het geen massa vormt die het water tegenhoudt van het bereiken van de huid, dan is de wudho en ghusl geldig. Echter, als men twijfel of het wel of niet een massa vormt, dan moet het worden verwijderd.


3.Vraag:
Vormt crème een obstakel dat het water tegenhoud van het bereiken van de huid? Zo ja, zijn we verplicht om eerst de crème te verwijderen vóór de wudhu of ghusl?

Antwoord: Algemeen gezien is de invloed van crème op de huid (nadat het is aangebracht) niets anders dan gewoon vocht, en dus vormt het geen belemmering voor het bereiken van water op de huid.


4.Vraag:
Sommige vrouwen laten hun nagels (langer dan nodig) voor de sier groeien. Soms breekt een nagel waardoor ze een afdekking over de gebroken nagel plaatsen. Naar weten verhindert zo een hulsel het bereiken van water naar de nagel (tijdens de wudho of verplichte wassing). Is het toegestaan om zo een hulsel (bijvoorbeeld een nep nagel) te gebruiken?

Antwoord: Wudhu of ghusl met zo’n hulsel op de nagel is niet toegestaan. Het is verplicht om dit te verwijderen vóór de wudhu of ghusl.


5.Vraag: Assalamu Alaikoum, Ik hoop dat mijn vraag gepubliceerd wordt zodat iedereen en specifiek mijn man het antwoord kan lezen. Het is mogelijk dat deze vraag een zeer vanzelfsprekend antwoord heeft, maar vele mensen doen het niet, of weten niet hoe het op de juiste manier moet. Mijn man verricht het gebed zoals het hoort, maar hij gebruikt geen water om zich te wassen na het urineren. Wat is het islamietisch oordeel hierover?

Antwoord: Het is verplicht om water te gebruiken na het urineren, omdat rituele zuiverheid (taharat) wordt verkregen door het gebruik van water. Als iemand geen water gebruikt na het urineren, dan worden zijn gebeden ongeldig.

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.