Onderwerpen ‘S’

0

Schilderijen | Spelletjes | Schaken |


Schilderijen

1.Vraag: In sommige westerse landen kan je tegen betaling een zelfportret laten maken door een straatartiest. Je moet hiervoor poseren waarbij ze aandachtig je gezicht bekijken zodat ze een portret kunnen maken. Mag een vrouw met hijab (hoofddoek) dit laten doen?

Antwoord: Dit is niet toegestaan.

 

2.Vraag: Is het toegestaan om een tekening te maken of een scène produceren waarin de heilige profeet Mohammed(vzmh) of één van de voorgaande profeten of de onfeilbare imams(as) uitgebeeld wordenen dit inde bioscoop,op televisie of theater tonen?

Antwoord: Als er eerbied en respect wordt waargenomen en de scène niets bevatten dat afbreuk doet aan hun heilige beelden (in de gedachten van de kijkers), dan is er geen probleem.


Spelletjes

1.Vraag: Is het spel cricket (soort balspel) verboden? Is het toegestaan om soortgelijke sporten te bekijken op televisie?

Antwoord: Daar is geen bezwaar tegen.

2.Vraag: Is het toegestaan om gokspellen/gelijksoortige spellen te spelen op de computer, zonder of met weddenschap?

Antwoord: Het is niet toegestaan, en het wordt gezien als echte gokspellen.

 

3.Vraag: Bij sommige spellen wordt er een dobbelsteen gebuikt, is het spelen daarmee toegestaan?

Antwoord: Als de dobbelsteen niet als hulpmiddel voor een gokspel is, dan is het geen probleem.

 

4.Vraag: Is het toegestaan om te kijken naar- of mee te doen aan- (sport)spelletjes met een bal?

Antwoord: Het is toegestaan om mee te doen aan spellen met een bal zoals: voetbal, basketbal, volleybal, tafeltennis, handbal enz. Het is ook toegestaan om wedstrijden bij te wonen of het volgen via displays of monitoren, zolang het maar geen zondes meebrengt. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld het kijken met lust, of het verwaarlozen van een verplichting zoals het gebed.

 

5.Vraag: Zijn boksen en worstelen toegestaan.

Antwoord: Boksen en worstelen zijn toegestaan zolang het zonder een weddenschap is. Het mag ook geen lichamelijk letsel achterlaten.


Schaken

1.Vraag: Wat is de uitspraak over het spelen van schaken met behulp van apparatuur? Is de regel anders als het spel wordt uitgevoerd op een computer met behulp van symbolen?

Antwoord: Het spelen van schaken is absoluut (onder alle omstandigheden) verboden (haram), ook al vind er geen weddenschap plaats. Er is geen verschil tussen het gebruik van de twee methodes.

 

2,Vraag: Is het toegestaan om te schaken en backgammon spelen zonder dat er een weddenschap plaats vindt?

Antwoord: Het is niet toegestaan om deze spellen te spelen.

 

3.Vraag: Wat is het oordeel over het spelen van schaken met behulp van de gebruikelijke stukken? Is het oordeel anders als het op de computer wordt gespeeld, in plaats van de gebruikelijke stukken?

Antwoord:Het spelen van schaken is absoluut verboden, zelfs zonder een weddenschap. Er is geen verschil in de regelgeving (als het met de originele stukken of op de computer wordt gespeeld).

 

4.Vraag: Sommige mensen spelen voor hun plezier en zonder het plaatsen van een weddenschap andere gok spellen dan backgammon en schaken (wat is de uitspraak hierover).

Antwoord: Het is verboden om met alles te spelen wat als gokken wordt beschouwd,zelfs zonder het plaatsen van een weddenschap.

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.