Onderwerpen ‘H’

0

Handen schudden | Handlezers | Hanengevecht | Heilige namen | Hypnotisme |


Handen schudden

1.Vraag: Is het handen schudden met dames toegestaan?

Antwoord: Dit is niet toegestaan.

2.Vraag: Ik werk in een bedrijf en moet van mijn werk de handen schudden, ongeacht met een man of een vrouw. Als ik dat weiger, dan is het een vorm van onbeleefdheid en riskeer ik de kans dat ik ontslagen word en dus aan de gevolgen moet lijden. Wat moet ik doen?

Antwoord: Het is verboden voor een moslim man om zonder handschoenen de handen te schudden met een vrouw. Tenzij het onthouden van handen schudden hem in een aanzienlijke schade of ondraaglijk moeilijkheid zal brengen. In het laatste geval mag hij alleen bij noodzaak de handen schudden.


Handlezers

1.Vraag: Waarzeggers en handlezers beweren de toekomst te kunnen voorspellen. Is het toegestaan voor de handlezers om iemands toekomst te voorspellen, en vervolgens gaat diegene zijn leven leiden volgens deze voorspellingen?

Antwoord: Aangezien de informatie van de handlezer geen waarde heeft, is het dus niet toegestaan voor hem om informatie te geven met zekerheid, net zoals het niet toegestaan is voor de klant om te plannen op basis van de voorspellingen, enkel als dit op een legale en logische manier gebeurd.


Heilige namen

1.Vraag: In de westerse landen is het volgens de wet niet toegestaan om papieren in de zee te gooien. Wat kan een moslim doen met het papier waar de naam van Allah en/of de namen van de onfeilbare op staan? Is het toegestaan om het papier in te recyclen door instanties die door de staat gefinancierd worden?

Antwoord: Indien het papier niet word gemixt met onreinheid (najasa) in de bakken waarin ze gerecycled worden en als het niet onrespectvol is (in die landen) om het te laten recyclen, dan is het toegestaan.

 

2.Vraag: Wij krijgen vaak uitnodigingskaarten waarop staat geschreven: “In de naam van Allah”. Het is niet toegestaan om de kaarten in de zee te gooien en het is moeilijk om de kaarten in de grond te begraven, is het toegestaan om de kaarten te recyclen?

Antwoord: Als je ze niet in de grond kan begraven is het toegestaan om de kaarten aan een organisatie te geven die ze recyclet.


Hanengevecht

1.Vraag: Zijn hanengevechten en stierenvechten toegestaan?

Antwoord: Als het gaat om een weddenschap en verlies van eigendommen, dan is het niet toegestaan.

 

2.Vraag: In vele landen is het normaal dat men twee stieren of honden tegen elkaar laten vechten. De winnaar krijgt geld en de verliezer niks. Is zo’n spel toegestaan?

Antwoord: Dit is niet toegestaan.


Hypnotisme

1.Vraag: Is Hypnotisme en het aanroepen van geesten toegestaan?

Antwoord: Als het leidt tot schade, is het verboden.

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.