Onderwerpen ‘F’

0

Fraude | Films | Feestgebeden |


Fraude/bedrog

1.Vraag: Is het toegestaan om te spieken/fraude te plegen tijdens het maken van een toets/examen?

Antwoord: Spieken/fraude plegen is niet toegestaan.

 

2.Vraag: Is het toegestaan om op nationale scholen in Europa fraude (tijdens de examens) te plegen? Is het toegestaan om te frauderen(tijdens de toetsen) op Islamitische en niet-islamitische scholen?

Antwoord: Frauderen is op geen één van deze scholen toegestaan.


Films

1.Vraag: Wat is uw uitspraak over het kijken naar films die seksuele inhoud bevatten?

Antwoord: Op basis van verplichte voorzorgsmaatregel behoort men zich te onthouden van het kijken naar pornografische foto’s en video’s, zelfs als men er zonder lust of onfatsoenlijk intentie naar kijkt.


Feestgebeden

1.Vraag: Ik nam deel aan het eid-gebed (feest gebed) in de eerste rukaa , wanneer de imam al 2 of 3 takbir’s (Allahu akbar) had gezegd. Op dat moment wist ik niet of het de eerste of tweede rukaa was, dus ik deed mijn niyaah (intentie) en ik voegde mijzelf toe aan het gebed. Daarna kwam ik erachter dat ik in de eerste rukaa zat, en heb dus ongeveer 2 of 3 takbirs en qunut’s gemist. Is mijn gebed correct of niet?

Antwoord: Het gebed is in orde.

 

2.Vraag: Is het Eid gebed (feest gebed) een verplichting?

Antwoord: Eidul-Fitr en Eidul-Adha gebeden zijn verplicht in de tijd van de imam ( al-Mahdi (a)), en het is dan noodzakelijk om deze gebeden in een congregatie uit te voeren. Tijdens de huidige tijd, wanneer de imam verborgen is, zijn deze gebeden mostahab (aanbevolen) en ze kunnen individueel uitgevoerd worden, of in een congregatie.

 

3.Vraag: Wanneer is het tijd voor het Eid gebed?

Antwoord: De tijd voor het Eid gebed is van zonsopgang tot het middag.

 

4.Vraag: Hoe wordt hetEid gebed verricht?

Antwoord: Het Eid gebed bestaat uit twee rukaat. In de eerste rukaa dient men soerat al-Fatiha te lezen en een andere soera(vers) met daarop gevolgd vijf takbeers (Allahu akbar), en na elke takbeer een qunoot. Na de vijfdequnoot behoort men nog een takbeer te doen en dan de rukuu(neerbuiging) en dan tweesajdas (neerknieling). Tijdens de tweede rukaa moet men vier takbeers (Allahu akbar) doen, en na elke takbeer een qunoot, daarna moet men de vijfde takbeer doen en een rukuu en twee sujdas . Na de tweedesajdamoet men de tashahud reciteren en het gebed voltooien met de salam.

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.