Onderwerpen ‘D’

0

Dansen | Dromen | Dieren | Diverse |


Dansen

1.Vraag: In overheid scholen in de Verenigd koninkrijk (UK) en mogelijk ook in sommige andere landen, moeten studenten deelnemen in danslessen op speciale muziek die de bewegingen van de studenten synchroniseren terwijl zij dansen.

(a) Is het toegestaan om deze lessen bij te wonen?

(b) Is het verplicht voor de ouders om hun kinderen te voorkomen om deze lessen bij te wonen, als de jongen of meisje geneigd is om deze bij te wonen?

(a) Antwoord: Het is niet toegestaan, als het negatieve effect heeft – wat vrij gewoon is – op hun religieuze opvoeding. Het is eerder helemaal niet toegestaan, als een kwestie van verplichte voorzorg.

(b) Antwoord: Ja, het is verplicht.

 

2.Vraag: Is het toegestaan om te leren dansen?

Antwoord: Het is helemaal niet toegestaan, als een kwestie van verplichte voorzorg.

3.Vraag: Is het toegestaan om een dansfeest te organiseren waar iedere man alleen met zijn eigen echtgenote danst, op het geluid van rustgevende muzikale deuntjes, gekleed in jurken die niet onfatsoenlijk zijn?

Antwoord: Het is niet toegestaan.


4.Vraag: Is het toegestaan voor vrouwen om te dansen voor andere vrouwen, of voor mannen om te dansen voor andere mannen, in een sekse gescheiden bijeenkomst met of zonder muziek?

Antwoord: het dansen van vrouwen voor vrouwen of mannen voor mannen is problematisch, als een kwestie van verplichte voorzorg, moet men zich daarvan weerhouden. De regels ten aanzien van muziek zijn al eerder besproken.

 

5.Vraag: Is het toegestaan voor een vrouw om voor haar echtgenoot te dansen met muziek of zonder muziek?

Antwoord: Het is toegestaan, zolang het dansen niet gepaard gaat met haram muziek.

 

6. Vraag: Sommige scholen in het westen stellen het verplicht dat de mannelijke en vrouwelijke studenten leren te dansen. Dit dansen gaat niet gepaard met algemene liedjes, noch is het voor entertainment; het maakt deel uit van het onderwijscurriculum. Dus, is het haram voor de ouders om hun zonen en dochters toe te staan dit soort lessen bij te wonen?

Antwoord: Ja, als het in strijd is met de religieuze opvoeding. Het is eerder, gebaseerd op verplichte voorzorg, absoluut verboden, als de student de volwassen/rijpe leeftijd heeft bereikt – behalve als hij een geldige reden heeft om het goed te keuren; bijvoorbeeld, als hij een mujtahid (islamitische geleerde) volgt die het toelaat. In het laatste geval, weerhoudt niets hem van het toelaten van zijn kind om deel te nemen (in een dergelijk activiteit).


Dromen

1.Vraag: Ik heb over iets gedroomd wat mij erg bang heeft gemaakt. Zou u deze droom voor mij kunnen uitleggen?

Antwoord: Ayatollah Sistani legt geen dromen uit . Mocht u vragen hebben over fiqh (jurispedentie) en ideologie , aarzel dan niet om ons te mailen.


Dieren

1.Vraag: Is het toegestaan om een hond te hebben? Zo niet, waarom?

Antwoord: Het is toegestaan om een waakhond te hebben, maar het is onrein (najis).

 

2.Vraag: Als een hond mijn lichaam of kleding likt, hoe moet ik het reinigen?

Antwoord: Het is voldoende om het een keer te wassen. Echter, als het water weinig is dan is het noodzakelijk om het te ontdoen, door middel van wringen.

 

3.Vraag: Mag ik een kat in mijn huis hebben?

Antwoord: Ja dat is toegestaan en de haren van de kat zijn rein (taher).


Diverse

1.Vraag: Inwoners van westerse landen kopen lederen meubels, tassen etc., zij weten niet waar dit vandaan komt. Is deze leer onrein (najis)?

Antwoord: Het is rein.

 

2.Vraag: Is het juist om “Ya Ali madad” te zeggen?

Antwoord: Er is hier geen bezwaar tegen.

 

3.Vraag: Is het nemen van foto’s van een dood lichaam toegestaan, haram (verboden) of makroeh (afgeraden)?

Antwoord: Dit is toegestaan.

 

4.Vraag: Is het verplicht om het vloeistof -die wat inkt bevat- te respecteren, als het afkomstig is van een heilige tekst, zoals de heilige Koran en/of enkele haren die afkomstig zijn van een tapijt waar de heilige Koran op geschreven is?

Antwoord: Dit is niet verplicht.

 

5.Vraag: Mogen mannen en vrouwen samenwerken in dezelfde bedrijf?

Antwoord: Indien er geen angst is in het plegen van zondes, dan is er geen bezwaar hiertegen.

 

6.Vraag: Wat is de wetgeving van het volgen van gezamenlijk onderwijs volgens de Islam?

Antwoord: Indien de religieuze normen in acht worden genomen, en het brengt geen kwaad met zich mee, dan is er geen bezwaar hiertegen.

 

7.Vraag: Sommige mensen stelen elektriciteit (Power Supply) door enkele wijzigingen te maken in de meter, is dit toegestaan?

Antwoord: Dit is niet toegestaan.

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.