Mijn eigen hijab verhaal (2)

0

Hoe ben ik tot deze beslissing gekomen?


In de naam van Allah , de Barmhartige, de Genadevolle, 

‘’Het voelt alsof ik iets gevonden heb waar ik jaren naar opzoek was’’

Het is al ruim een jaar geleden dat ik mijn hoofddoek ben gaan dragen, Alhamdoelillah.
Het begon allemaal omdat ik op een gegeven moment mijzelf steeds vaker vragen ging stellen waar ik geen antwoord op wist. Alhamdoelliah heeft Allah (swt) een engel op mijn pad gestuurd die mij heeft geholpen met al mijn vragen. Ook leerde ik in die periode de Hyves pagina van Ahlalbayt Voor Iedereen kennen. De broeders en zusters die ik door Ahlalbayt Voor Iedereen heb leren kennen hebben mij erg geholpen.

Voordat ik Ahlalbayt Voor Iedereen leerde kennen wist ik niet veel over de islam en praktiseerde ik mijn geloof niet zoals het hoorde. Natuurlijk doe ik dat nog steeds niet helemaal perfect, maar de eerste stappen heb ik al gezet. Ik hoop de zusters te kunnen inspireren door mijn verhaal te delen, zoals anderen mij geïnspireerd hebben.

Na de eerste bijeenkomst bijgewoond te hebben was ik nog enthousiaster dan eerst. Tijdens de bijeenkomsten leerde ik lieve zusters kennen waardoor ik mij erg op mijn gemak voelde. Ik voelde me totaal geen ‘nieuweling’ en het leek alsof we elkaar al jaren kenden. De zusters droegen ook een hijab buiten de moskee wat ik erg knap vond van hun. Door hun ben ik heel anders naar de hijab gaan kijken. Ik vond het vroeger iets voor oude vrouwen, je moest een hoofddoek dragen wanneer je oud was. Moge Allah (swt) mij voor deze gedachte vergeven. Thuis, na de bijeenkomsten, vertelde ik mijn moeder vol enthousiasme over de bijeenkomsten en wat ik allemaal geleerd had. Beetje bij beetje leerde ik meer over mijn geloof en begon ik mij er meer in te verdiepen. Het fijne was, dat ik al mijn vragen kon stellen aan mijn broeders en zusters die ik heb leren kennen via Ahlalbayt Voor Iedereen en ik heb altijd antwoord op mijn vragen gehad. Zoveel dingen werden me ineens duidelijk en alles viel op zijn plaats toen ik antwoorden op mijn vragen kreeg.

Juni 2012 werd er door Stichting Iman een uitje naar de Ardennen georganiseerd waar ik ook deel aan nam. Tijdens het uitje werd er aan de meiden gevraagd om een hoofddoek te dragen. Ik droeg mijn hoofddoek met plezier. Er waren hele leuke, maar vooral leerzame activiteiten. Een daarvan was de hijab workshop. Na de workshop kwamen alle meiden bij elkaar en vertelde ieder haar eigen opvatting erover. Vanaf dat moment is het eigenlijk echt begonnen. Thuis aangekomen wist ik het zeker, ik zou een hoofddoek gaan dragen!

Ramadan 2012 heb ik dé stap gezet en begon ik met het dragen van de hoofddoek. Echter wilde ik veel eerder beginnen met het dragen van de hijab. Mijn gedachte, tot ruim een jaar geleden, was dat ik er nog niet klaar voor was. Door de hulp die ik heb gekregen, heb ik mijn weg gevonden en mijn keuze gemaakt Zoals jullie weten spelen vrienden een grote rol en hebben ze veel invloed op je. Ik hoop dat niemand zich laat beïnvloeden door zijn vrienden, tenzij het op een positieve manier is.

De hijab is niet alleen een doekje op je hoofd, het gaat natuurlijk ook om je intentie, het neerslaan van je ogen, je gedrag etc. Achteraf heb ik spijt dat ik mijn hijab niet eerder ben gaan dragen, natuurlijk is het een grote stap, maar met de hijab voel ik mij veilig en beschermd maar vooral compleet..Het voelt alsof ik iets gevonden heb waar ik jaren naar opzoek was.

Mijn tip aan de zusters die twijfelen en denken dat ze er nog niet klaar voor zijn ; ga naar bijeenkomsten, probeer steeds naar antwoorden op je vragen te zoeken. Alleen daardoor blijf je zeker in je zaak en sterk in je keuzes. De keuze moet vanuit je hart komen, want als het besluit eenmaal in je hart zit gaat het er niet meer uit. Mochten jullie nog vragen hebben, dan ben ik bereid jullie te helpen. Moge Allah (swt) het voor jullie vergemakkelijken om deze stap te zetten.


-Geschreven door zuster: Sadaf Nry

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.