De wonderen van de Koran

0

Er was eens een grootvader die samen met zijn kleinzoon op een boerderij in de bergen leefde. Elke ochtend begon de oude man met het lezen van de heilige koran.

Op een dag vroeg de kleinzoon: “Opa, ik wil graag zoals u de Koran lezen, maar ik begrijp het niet. Wat voor nut heeft het lezen van de Koran eigenlijk?”

De grootvader pakte een steenkool uit het fornuis en stopte deze in een mand. “Mijn kleinzoon neem deze mand met steenkool mee naar de rivier en breng het terug met water erin.’’

De jongen deed wat hem gevraagd werd. Tijdens de terugweg lekte het water uit het mandje. De grootvader begon te lachen en zei: “Je moet de volgende keer een beetje sneller zijn, en stuurde hem terug naar de rivier om het opnieuw te proberen. Dit keer liep de jongen wat sneller, maar het lukte weer niet.

Buiten adem vertelde hij zijn grootvader dat het onmogelijk is om het mandje terug te brengen zonder dat het water eruit valt. Dit is zinloos, zei hij.

”Dus jij denkt dat het zinloos is?”
De oude man zei: “Kijk naar de mand.” De jongen keek naar de mand en voor het eerst besefte hij dat het mandje anders was dan voorheen. Het mandje was van een vieze oude kolenmand omgevormd tot een schone mand die gezuiverd is door het water.

Zijn grootvader zei: “Zoon, dit is wat er gebeurt als je de koran leest. Je zult het niet snel begrijpen, maar als je eenmaal begint te lezen, zal de schoonheid van je hart worden gepolijst en je ziel zal vredig uitstralen.”

Share.

About Author

Comments are closed.