Verslag: Stille tocht Arbaeen Rotterdam – 20 november 2016

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Meest Genadevolle,


Op 20 november 2016 vond de Arbaeen stille tocht in Rotterdam plaats. Vanuit heel Nederland kwamen er mensen van verschillende etnische achtergronden bijeen om deze stille tocht bij te wonen.

Ondanks de heftige storm en verre afstand kwamen mensen bijeen om de boodschap van Imam Hussein (as) te verkondigen. De boodschap die meer dan 1400 jaar geleden begon en vandaag de dag steeds actueler wordt. Vrede, samenhorigheid en rechtvaardigheid stonden dan ook centraal op deze mooie dag.

De herdenking van Imam Hussein (as) zorgt ervoor dat ik mezelf ieder jaar kan ontwikkelen. Het is een moment om stil te staan over hoe sterk ik nou ben in mijn geloof en hoe ik mijn standvastigheid kan versterken. Imam Hussein (as) offerde zijn leven en die van zijn familie op om de Islam in leven te houden. In hoeverre staan wij de dag van vandaag klaar om Imam Hussein (as) te helpen? Het vredige karakter van Imam Hussein (as) is een voorbeeld voor de mensheid. Hij had altijd vertrouwen in de Barmhartige Heer en bleef het beste van zichzelf geven. Zijn doorzettingsvermogen en geduld zijn niet alleen een voorbeeld voor de moslims, maar voor de hele mensheid.

Tijdens het meelopen met de stille tocht en het uitdelen van de flyers, heb ik veel positieve reacties van de mensen in de omgeving van de winkelcentrum mogen ontvangen. Veel mensen waren onder de indruk van de tocht en vroegen om meer informatie. Kortom: een heel prachtig resultaat met veel positiviteit.

 

15167651_615463651977941_899579250364860697_o

Ik ben erg trots op de gemeenschap die met hart en ziel heeft deelgenomen aan het organiseren van deze prachtige dag. Ik ben Allah (swt) erg dankbaar dat Hij mij heeft geleid om mijn droom waar te maken en om deze belangrijke taak uit te mogen voeren.

Moge Allah (swt) deze gemeenschap vergroten en de harten vervullen met vrede en barmhartigheid.  

Geschreven door Sara Behroezi


Op het Schouwburgplein in Rotterdam vond afgelopen zondag de Arbaeen stille tocht plaats. Op deze stormachtige dag verzamelden mannen, vrouwen en kinderen, van alle leeftijden en afkomsten op het plein. Zo vormden ze een groep en trokken ze even later door de winkelstraten, met borden en flyers, die de aandacht van de winkelende stadsbewoners trokken. Op het einde vond er een recitatie uit de Heilige Koran plaats en werd na een mooie lezing de dag afgesloten. Ik had voor het eerst deelgenomen aan deze dag en liep ook met deze intocht mee. Met een stapel flyers in mijn handen benaderde ik de mensen die foto’s maakten van de groep, nieuwsgierig omkeken of vriendelijk aan mij vroegen:

“Waarom doen jullie dit?”

Terwijl ze niet wisten dat wij datgene doen wat al jarenlang wordt gedaan uit menselijkheid. De tocht is een beweging. Een streven om de idealen van de Islam hoog te houden. De idealen van rechtvaardigheid, solidariteit, vrede en eenheid. Deze idealen brengen de maatschappij als geheel vooruit en dit waren idealen waar Imam Hussain (as) en de gehele Ahlalbayt (as) voor stonden, de idealen gestuurd door Allah (swt). Het zijn idealen waar ze voor stierven. Maar tot op de dag van vandaag inspireren deze mensen andere gemeenschappen. Mensen worden geïnspireerd om overal, op elk moment, op te komen voor samenhorigheid, voor vrede, voor de rechten van andere mensen. Wanneer mensen hun harten en hun gedachten openen, worden ze weer herinnerd aan het doel van de mensheid. Worden ze eraan herinnerd dat wij in dit leven goedheid kunnen laten groeien door de Ahlalbayt (as) als voorbeeld te nemen in hun gedachtegoed. Daarom doen wij dit. Daarom doen wij mee aan deze stille tocht.

Geschreven door Batoul Mesdaghi

 

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.