Verslag: 3e muharram bijeenkomst – Eindhoven 13-11-2016

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Meest Genadevolle,

Op zondag 13 november werd er in Eindhoven in samenwerking met Path of Ehl-il-Beyt en Ahlalbayt voor Iedereen, een bijeenkomst georganiseerd ter nagedachtenis van Imam Hussain (a.s). Onze Imam die ons tot op de dag van vandaag inspireert door zijn sublieme daden. Onze geliefde Imam die opkwam voor rechtvaardigheid, vrede en vrijheid.

De bijeenkomst begon met een mooie Koran recitatie door broeder Massih, gevolgd door een prachtig gedicht over de tragedie in Karbala, die werd voorgedragen door broeder Muhammad Bob.


Vervolgens vond er een zeer interessante lezing plaats door mevrouw Simin, met als onderwerp ‘kennismaking met Imam Hussain (a.s).’
Hierna was het tijd voor het interactieve deel. Het publiek kreeg de gelegenheid om te vertellen hoe zij door de meester der martelaren, Imam Hussain (a.s) zijn geïnspireerd. Na het interactieve deel hadden we de eer om naar zeer leerzame lezing van sheikh Hassan Rasoul te luisteren, gevolgd door een interessante lezing door sheikh Yusuf uit Turkije.


Tot slot werd er een prachtige rouwzang gegeven door broeder Abdollah en broeder Hussain. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijk gebed en een heerlijke maaltijd.Met behulp van Allah (swt) en alle aanwezigen was het een succesvolle bijeenkomst geworden. Moge Allah (swt) ons altijd bijstaan om de ware boodschap van Imam Hussain (a.s) te verkondigen.

De profeet (vzmh) heeft gezegd: “De dood van Hussein heeft een vlam in de harten van de gelovigen achtergelaten dat nooit zal doven.’’

Share.

About Author

Comments are closed.