Verslag: 1e muharram bijeenkomst (Opoffering) – Rotterdam 02-10-2016

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Meest Genadevolle,

IMG_4224

De profeet (vzmh) heeft gezegd: “De dood van Hussein heeft een vlam in de harten van de gelovigen achtergelaten dat nooit zal doven.’’

Op zondag 2 oktober werd er een bijeenkomst georganiseerd namens Ahlalbayt4iedereen ter nagedachtenis van de meester der martelaren, Imam Hussein (as), onze geliefde Imam die bekend stond om zijn heldhaftigheid en rechtvaardigheid.

Met een ruimte vol liefhebbers van Aba Abdillah werd de bijeenkomst gestart met een prachtige Koran recitatie door broeder Jafar. Vervolgens was het tijd voor een leerzame presentatie gehouden door broeder Amir, waarbij we met o.a. voorbeelden uit de geschiedenis een duidelijker beeld kregen van het martelaarschap.

De profeet (vzmh) heeft gezegd: ‘’De meest waardige manier om te sterven is het martelaarschap.’’

Na een korte pauze hadden we de eer om een leerzame lezing bij te wonen door broeder Mohammad Mehdi, waarbij hij ons met zijn prachtige verhaal meenam naar de droevige gebeurtenissen van Karbala.

Tot slot vond er een rouwzang plaats door de heer Hosseini, waarbij de liefhebbers van Imam Hussain (as),  hun verdriet met hem deelden.

IMG_4346

Het was weer eens prachtig om te zien dat iedereen bijeenkwam om hun liefde voor Imam Hussain (as) te bewijzen. Mede dankzij alle aanwezigen en natuurlijk de hulp van Allah (swt) was het een succesvolle bijeenkomst geworden. Het was een geweldige ervaring en moge Allah (swt) ons stimuleren om altijd de ware boodschap van Imam Hussain (as) te verkondigen.

 

Er is geen dag zoals jouw dag! O Aba Abdillah…

Imam al-Hassan (as).

 Link foto’s: Klik Hier!

Share.

About Author

Comments are closed.