In de voetsporen van imam Reza (as) III

0

In de Naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle,

Afgelopen Kerstvakantie zijn we met de reisgroep van Stichting Ahlalbayt4iedereen naar Iran gegaan. We zijn donderdag 17 december vertrokken, om dezelfde nacht aan te komen in een hotel met een prachtig uitzicht op de Haram van Seyeda Fatema Masooma. Elke ochtend konden wij genieten van de gouden koepel, en elke avond konden we langs gaan door slechts de drukke straat over te steken.

20151221_040513

We hebben de eerste week, behalve van de aanwezigheid van Sayed Fatima Masooma, ook geprofiteerd van een aantal lessen van wijze geleerden. Zij begonnen dan met een lezing, waarna wij allerlei vragen konden stellen die ons dwars zaten. Zo zijn we bijvoorbeeld, na een bezoek bij de berg van de proofeet Khidr, naar de universiteit Al Mustafa gegaan, waar ook geleerden aanwezig waren aan wie wij vragen konden stellen. We zijn de eerste avond gezellig met z’n allen uit eten geweest en hebben de opeenvolgende dagen nog vaker samen geluncht en gedineerd. Er was veel vrije tijd ingepland bijvoorbeeld naar de Haram te gaan, of om te shoppen voor souveniertjes. In dezelfde week hebben we ook de moskee Jamkaran bezocht, waar we het avond gebed hebben kunnen verrichten.

20151228_142956

Na een aantal dagen hebben we de bus genomen richting Shiraz. We hebben de nacht in de bus door gebracht en zijn ’s ochtends tijdens de Fajar naar een moskee gegaan waar we met openarmen ontvangen werden. Na te hebben ontbeten zijn we naar een aantal begraaf plaatsen geweest van bekende dichters, Hafez bijvoorbeeld. We hebben de dag afgerond met een bezoek aan Persepolis, een vergeten stad die de koning Darius ooit gebouwd heeft rond 400 v.Chr. Die nacht heeft een organisatie die zich bezig houdt met slachtoffers van chemische wapens uit de tijd van Saddam ons een slaapplek geboden.

IMG_8239

De dag erna hebben we de trein genomen richting Mashhad. Dit was een lange reis maar iedereen was enthousiast, want we zouden allen eindelijk aankomen bij Imam Reza (as).  We hebben hem allen gegroet met een Du’a voordat de tweede week echt kon beginnen. Nu was het ook nog eens zo dat het hotel om de hoek van Imam Reza Bazar was, en op loop afstand van Imam Reza (as) zelf. We zaten overigens in een prachtig hotel waar we heerlijk konden ontbijten, lunchen, dineren en bijkletsen. Die zelfde week hebben we ook nog een winkelcentrum bezocht, is er een geleerde langsgekomen om voor ons te spreken en zijn we naar Nishapur gegaan om de voetsporen van Imam Reza (as) te bezoeken. Verder hebben we bijna iedere avond lesjes met elkaar gehouden en gediscussieerd over interessante topics.

Kort gezegd: het was een fantastische week, waarin we veel hebben gezien, geleerd en hebben mee gemaakt.

Verslag: Selma Boulmalf

Foto’s van de reis: link

Share.

About Author

Comments are closed.