In de voetsporen van imam Ali (as)

0

In de Naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle, 

De heilige maand Ramadan heeft zijn einde bereikt. De maand waarin de moslims wederom een kans krijgen om de aanwezigheid van de onvoorwaardelijke en eindeloze liefde van Allah nog sterker te mogen voelen. Wellicht voor velen ook een maand van sterke realisatie. Realisatie van al het ellende en oneerlijkheid in deze kleine wereld. En bovenal de realisatie van het belang van liefde jegens je medemens.

Op zaterdag 2 augustus 2014, de week van het Suikerfeest, hebben een aantal bestuursleden van Ahlalbayt4iedereen (a4i) het geluk gehad om deel te mogen nemen aan het project ‘In de voetsporen van Imam Ali (AS)’. Met ruim 13 man hebben wij het asielzoekerscentrum in Katwijk bezocht om daar de kinderen een glimlach op hun gezicht te bezorgen.

De Sunnah van onze Profeet en zijn Ahlalbayt  (AS) leert ons o.a. om vreugde te brengen in het leven van kinderen. Met 260 snoepzakjes en wat lekkers voor de volwassenen zijn wij op pad gegaan. Maar wat wij daar van die kleine wondertjes hebben mogen ontvangen is onbeschrijfelijk. Het geluk en de nieuwsgierigheid op ieder gezichtje was een groot teken van pure liefde. Liefde van zowel de kleine kinderen als de ouders die iedere dag weer hun best proberen te doen om hun kinderen het mooiste te kunnen bieden.

Helaas hebben we niet veel beelden van de kinderen kunnen vastleggen in het AZC zelf, dit i.v.m. de privacy regels binnen het asielzoekerscentrum. Wel hebben we met heel veel kindjes een praatje kunnen maken en hebben zelfs even met ze kunnen spelen.

Vaak wordt gedacht dat je een kind blij kunt maken met speelgoed of lekkernijen. Dit is alles behalve waar. De kinderen die wij daar hebben mogen meemaken in het AZC van Katwijk hadden voornamelijk behoefte aan liefde en gezelligheid. De een was een praatjesmaker die jou 24/7 kon vermaken met al zijn verhalen en de ander was zeer  verlegen en afwachtend. Afghanistan, Azerbejan, China, Irak, Sudan, Somalie. Kinderen uit alle hoeken van de wereld die wellicht vreselijke dingen hebben moeten meemaken en er trauma’s aan hebben overgehouden. Al deze kinderen komen bijeen wanneer ze de liefde voelen.

Het geluk was te lezen van hun gezichtjes wanneer we met z’n allen aan het spelen waren. Een glimlach bezorgen aan een klein wondertje, ook al is het maar voor even, is het diepste geluk wat een mens kan ervaren. Dat is het geluk wat het hart zal voeden.

 

Graag wil ik afsluiten met een mooie uitspraak van onze geliefde Imam Ali (AS):

‘’Do not feel ashamed if the amount of charity is small because to refuse the needy is an act of greater shame’’ (Nahjul Balagha)

(‘’Voel je niet beschaamd als de grootte van je liefdadigheid klein is, het negeren van de hulpbehoevenden is een grotere schaamte’’)

Insallah hebben wij met dit project vele andere broeders en zusters aan het denken gezet. Het initiatief om zelf een AZC te bezoeken staat vrijwel altijd open.

Namens het bestuur van ahlalbayt4iedereen willen wij alle leden bedanken die hun bijdrage hebben geleverd aan dit project.

Bekijk hier het filmpje


 Geschreven door: Zeyneb Hussain

 

Share.

About Author

Comments are closed.