De statement van Ayatullah Sayed Ali al Hosseini al Sistani (HA), over Palestina

0

STATEMENT AYATULLAH SAYED ALI AL SISTANI (HA)

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Ayatullah Sistani bevestigt – nogmaals – zijn ondubbelzinnige steun aan het trotse Palestijnse volk in hun dappere verzet tegen de bezetters; de bezetters die proberen meer van hun land in te nemen en hen uit andere delen van Jeruzalem te verdrijven. Ayatullah Sistani roept op tot volkeren om hen te steunen en te helpen bij het herwinnen van hun ontnomen rechten.

De gewelddadige confrontaties die deze dagen op de pleinen van de Al-Aqsa-moskee en de rest van de bezette gebieden plaatsvinden, tonen ongetwijfeld de mate van de standvastigheid van de Palestijnen aan tegenover de brutale bezetting en de voortdurende agressie van de bezetters; en dat de Palestijnen, ondanks de vele offers, hun bezette land niet zullen opgeven.

We vragen de Almachtige God om hen te helpen en hen een overwinning van Hem te geven. En de overwinning is alleen van God, de Machtige, de Wijze.

29 / Ramadan / 1442 AH

Het kantoor van Sayyid al-Sistani – Najaf

https://www.sistani.com/arabic/statement/26526/

بسم الله الرحمن الرحيم

تؤكد المرجعية الدينية – مرة أخرى – مساندتها القاطعة للشعب الفلسطيني الأبيّ في مقاومته الباسلة للمحتلين، الذين يسعون الى قضم المزيد من اراضيه وتهجيره من اجزاء أخرى من القدس الشريف، وتدعو الشعوب الحرة الى دعمه ونصرته في استرجاع حقوقه المسلوبة.
ان المواجهات العنيفة التي تشهدها ساحات المسجد الأقصى وسائر الاراضي المحتلة هذه الايام تظهر بلا شك مدى صلابة الفلسطينيين في مواجهة الاحتلال الغاشم واعتداءاته المستمرة وعدم تخلّيهم عن أراضيهم المغتصبة مهما غلت التضحيات.
نسأل الله تعالى أن يعينهم ويمدّهم بنصر منه وما النصر الا من عند الله العزيز الحكيم.

٢٩/ شهر رمضان /١٤٤٢ هـ
مكتب السيد السيستاني (دام ظلّه) – النجف الأشرف

Share.

About Author

Comments are closed.