Verslag van de bijeenkomsten van 19&20 mei 2017 (De komst van vrede)

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Meest Genadevolle,

 Maar Wij wensten hun die onderdrukt werden in het land een gunst te bewijzen,
hen tot voorgangers te maken, hen tot erfgenamen te maken

(Koran 28:5).

 Op 19 en 20 mei 2017 organiseerde Ahlalbayt4iedereen in samenwerking met Hey’at Mohibban Reza bijeenkomsten ter ere van Imam Mahdi (aj) met als thema: ‘De komst van Vrede’. De bijeenkomsten vonden plaats in Den Haag en Utrecht.

Tijdens deze twee geslaagde bijeenkomsten hadden wij de eer om te luisteren naar de zeer interessante lezingen van Sheikh Isa Jahangir.

De bijeenkomst begon op 19 mei 2017 met een prachtige koranrecitatie door broeder Mohammad Mehdi gevolgd door een video van Ziarat Ale Yasin. Na deze Ziarat was het tijd voor een interactief deel. Er was een quiz opgesteld waarbij wij onze kennis konden testen en natuurlijk mooie prijzen konden winnen. Hierna genoten wij van een zeer mooie lofzang, gezongen door de Tawashi groep ‘Al Ghadeer’. Hierna was het tijd om te luisteren naar de interessante lezing van Sheikh Isa Jahangir over Imam Mahdi (aj).

Tot slot werden er prachtige dankafschriften uitgedeeld aan iedereen die had gewerkt aan deze succesvolle bijeenkomst. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk gebed en een heerlijke maaltijd.

Op 20 mei 2017 begonnen de broeders en zusters al vroeg met de voorbereidingen. Nadat alle gasten werden verwelkomd, werd de bijeenkomst getart met een prachtige koranrecitatie door broeder Jafar. Hierna werd dua Ahd voorgedragen door broeder Kazem, gevolgd door twee presentaties. Een presentatie door broeder Bob over de biografie van Sheikh Isa Jahangir, The Islamic College en de Ahlalbayt4iedereen reis naar London. De andere presentatie werd gehouden door Dhr. Azhari over de Islamic College in London. Na deze twee informatieve presentaties hadden wij de eer om te luisteren naar de interessante lezing door Sheikh Isa Jahangir.

Hierna was er tijd voor een vraag en antwoord moment, waar de gasten hun vragen konden stellen, gevolgd door een mooie lofzang door broeder Mohammad Mehdi. Tot slot werd er middels prachtige geschenken en dankafschriften iedereen bedankt die heeft meegewerkt aan deze geslaagde bijeenkomst voor Imam Mahdi (aj). De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijk gebed en een heerlijke maaltijd.

Wij willen alle gasten en organisatoren bedanken voor deze prachtige bijeenkomsten. Door hun aanwezigheid zijn wij erin geslaagd om er succesvolle bijeenkomsten van te maken!

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.