Verslag Muharram bijeenkomst Rotterdam 23-09-2017

0

In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle,

Op 23 september 2017 had stichting Ahlalbayt4iedereen een bijeenkomst georganiseerd ter nagedachtenis van de heer der Martelaren, Imam Hussain (as).
Onze rechtvaardige Imam die opkwam voor gelijkheid, liefde en eenheid.

De bijeenkomst ging van start met een prachtige koranrecitatie door broeder Massih, gevolgd door een interessante presentatie van stichting 550. Zij stimuleren de voortgang van kinderen in het onderwijs en bieden de kinderen een mooie toekomst. Hierna hadden wij de eer om te luisteren naar een prachtige rouwzang door dhr. Sayed Reza Hosseini, uit Iran.

Na de eerste rouwzang, werd Ziarat e Ashura voorgedragen door broeder Kazem. Vervolgens hield broeder Mohammad Mehdi een leerzame lezing over de essentie van de maand Muharram, zijn lezing werd afgesloten met een maqtal waarmee hij ons meenam naar de hartverscheurende gebeurtenissen in Karbala.

Tot slot vond er een prachtige rouwzang plaatst in het Arabisch door broeder Atheer, waarbij wij samen onze geliefde Imam gingen herdenken.

De avond werd afgesloten met het gezamenlijk gebed en een heerlijke maaltijd. Het was een succesvolle bijeenkomt geworden en wij willen alle bezoekers bedanken voor hun deelname aan de bijeenkomst ter ere van Imam Hussain (as).

Foto’s: Klik

Share.

About Author

Comments are closed.