Verslag bijeenkomst: Wie is Profeet Muhammad (vzmh)

0

IMG_9719

In de naam van Allah, de Barmhartige de Meest Genadevolle,

 

Datum: zaterdag 12 december 2015

 

Een speciale bijeenkomst, ter ere van de Heilige Profeet Muhammad (vzmh), Imam Hassan (as) en Imam Reza (as). Tijdens deze bijeenkomst stond het begrip ‘vertegenwoordiging’ centraal. Hoe je het ook wendt of keert, je bent een vertegenwoordiger van het geloof.De zeer indrukwekkende lezing werd verzorgd door Dr. Isa Jahangir, die speciaal vanuit Londen was overgekomen om ons te vergezellen.

De bijeenkomst ging van start met een prachtige Koran recitatie door Hajji Assad Aslampoor. Dhr. Aslampoor reciteerde enkele mooie verzen van Surat al-Ahzab.

Na deze mooie recitatie kwam onze gastspreker Dr. Isa Jahangir naar voren om ons een mooie lezing te geven. In zijn lezing benadrukte de geleerde dat het enorm belangrijk is hoe je als Moslim de Islam tentoonstelt: “Je bent een vertegenwoordiger van je geloof”, vertelde de geleerde ons. De Ahlalbayt (as) hebben ons het goede voorbeeld gegeven en zoals het spreekwoord luidt: “goed voorbeeld doet goed volgen.” Zo wist de geleerde onze jongeren prima te bereiken en waren we zeer blij met zijn aanwezigheid en prachtige lezing.

IMG_9911

Na de lezing was het tijd om even de benen te strekken onder het genot van een warm kopje thee en lekkere koekjes. Ook konden onze gasten informatieve boeken en andere Islamitische items kopen bij de verkooptafel. Tijdens de pauze kreeg iedereen de mogelijkheid om een vraag op te schrijven, welke later gesteld zou worden aan de geleerde.

Nadat alle vragen waren ingezameld, ging de Q&A sessie van start. Onder leiding van onze presentator Amir Taha werden de vragen in het Engels voorgelegd aan onze geleerde.

Aan het einde van de Q&A sessie kregen we nog een mooi gedicht en rouwzang voorgeschoteld. Beiden werden gereciteerd door onze broeder Mohammad Mehdi.

De bijeenkomst werd afgesloten met het gezamenlijke Maghreb en ‘Isha gebed, welke geleid werden  door de geleerde Dr. Isa Jahangir.Na het gebed was er nog een heerlijke maaltijd. Met dank aan onze vrijwilligers in de keuken! Ook was dit het moment om nog persoonlijk een vraag te stellen aan de geleerde.

IMG_9979

Jawid Mohammadi zorgde voor het beeldmateriaal, onder begeleiding van Hajji Ahmad Mehrzad. En de fotografie was onder de hoede van onze broeder Haydar al Shaboot.

Wij willen Dr. Isa Jahangir bedanken voor zijn komst en inzet. Daarnaast bedanken wij alle aanwezigen en natuurlijk de vrijwilligers en organisatoren! Het was een geslaagde bijeenkomst. De lezingen zullen binnenkort inshaAllah ook geplaatst worden op youtube, de website, en natuurlijk op facebook.

 

Geschreven door: Muhammad Bob

Klik hier voor de foto’s van de bijeenkomst

Share.

About Author

Comments are closed.