Verslag bijeenkomst: Geboortedag van Imam Ali ibn Abi Talib (as)

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Meest Genadevolle,

Ter ere van de geboortedag van Imam Ali ibn Abi Talib (as) werd op 23 april een speciale jongeren bijeenkomst georganiseerd in Nijmegen in samenwerking met de stichting Fatemiya. Imam Ali (as) werd geboren op vrijdag de 13de van de Islamitische maand Rijab, 23 jaar voor de Hijra (23 BH). Imam Ali (as) is een icoon voor de Islam. Zijn geboorte en deugden stonden centraal tijdens deze bijeenkomst.

De bijeenkomst ging van start met een korte verwelkoming door broeder Ali Raufi die vervolgens een introductie gaf over de bijeenkomst gevolgd door een hartverwarmend Koran recitatie door broeder Jafar Raufi. Hierna vond een korte kennismaking plaats over beide stichtingen door middel van een korte presentatie. Deze presentatie is gegeven door broeder Ali Homayouni en Amir Taha. Beide stichtingen hebben hun doelen en ambities naar voren gebracht naar het publiek. Deze kwamen met elkaar overeen. Beide stichtingen streven ernaar om de Islam van de profeet Mohammad (saw), de Koran en de leer van Ahlalbayt (as) te vertegenwoordigen.

Na de kennismaking werd een korte Engelstalige documentaire afgespeeld over de wonderbaarlijke geboorte van Imam Ali (as), de eerste onfeilbare opvolger, de leider na de Profeet Mohammed (saw) als imam en de enige persoon die werd geboren in de heiligste plek van de wereld. Deze imam is geboren in de heilige Ka’ba in Masjid al-Haram in Mekka. De documentaire gaf een geografische visualisatie over de geboorte van Imam Ali (as). Verder werd in detail de gebeurtenis van de geboorte weergegeven waarbij Fatima Bint Assad de Ka’ba binnen trad. Ze verbleef daar drie dagen en kwam daarna weer uit met haar baby in haar armen. Het was een  interessante documentaire en de moeite waard om deze te hebben gezien. Na de documentaire was het weer tijd om te luisteren naar een leerzame lezing van broeder Mohammad Mehdi Mehrzad. Verschillende onderwerpen omtrent Amir al muminin (as), prins van de gelovigen zijn aan bod gekomen. Een van de onderwerpen zijn de vooroordelen over de betekenis van de term ‘shia’ ook wel ‘volgeling’ genoemd. Verder heeft broeder Mohammad aangegeven wat de eigenschappen van Imam Ali (as) zijn. Hij stond bekend om zijn moed, zijn welbespraaktheid en het allerbelangrijkste zijn hechte band met Profeet Muhammad (as).

Na de lezing werd een kennisquiz met 16 vragen gespeeld waarmee een prijs gewonnen kon worden. Hierna is een lofzang gegeven door Sayed Reza Hosseini. De bijeenkomst is afgesloten met het gezamenlijk gebed vervolgd door de gezamenlijke maaltijd.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij de jongeren veel baat bij hebben gehad. Moge Allah jullie rijkelijk belonen.

 

Share.

About Author

Comments are closed.