Verslag bijeenkomst eenzaamheid van de islam Zwolle 29-10-2017

0

In de naam van Allah de Barmhartige, de meest Genadevolle,

Op 29 oktober 2017 heeft Stichting Ahlalbayt4iedereen in samenwerking met Sji’ietische Jongeren Zwolle een bijeenkomst georganiseerd die in het teken stond van het martelaarschap van imam al Hassan Al-Mujtaba (as).

De bijeenkomst werd met een prachtige Koranrecitatie geopend door broeder Massih. Deze werd opgevolgd door een interactief gedeelte die bestond uit een quiz waarin een tiental vragen over het leven van imam al Hassan (as) gesteld werden aan het publiek. Terwijl de jury de antwoorden van de aanwezigen controleerde, vertelde broeder Mohammed Mehdi over de Arba’ien optocht die op zaterdag 11 november in Rotterdam gehouden zal worden. Ook vertelde hij de aanwezigen over de reis naar Irak en Iran die gepland staat in de kerstvakantie.

De jury had inmiddels de antwoorden nagekeken en het was dus tijd om de uitslag bekend te maken. Er waren 7 winnaars, waaronder 2 kinderen. Deze 2 kinderen kregen als cadeau een islamitisch kinderboek en de overige 5 winnaars kregen een Koran afkomstig uit de heilige stad Mashad. Voordat we de pauze ingingen, werden eerst een vijftal vrijwilligers in het zonnetje gezet. Aangenaam verrast, werden ze één voor één naar voren geroepen waar ze door de organisatoren met een mooi cadeau werden bedankt voor hun inzet.

Na de pauze ging het programma verder met een rouwzang voorgedragen door broeder Hussein. Na deze prachtige rouwzang was het nu tijd voor de zeer nuttige en informatieve lezing van Sayed Baqir. Hierin is ingezoomd op het leven van imam al Hassan (as), zijn vrijgevigheid en de tragische wijze waarop hij om het leven is gebracht. Als laatste stond de rouwzang van broeder Atheer op het programma. Broeder Atheer heeft een prachtige rouwzang gehouden in het Nederlands en in het Arabisch waarmee we onze imam hebben herdacht.

De bijeenkomst werd afgesloten met een warme maaltijd. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst met een mooie opkomst. Wij willen alle bezoekers bedanken voor hun deelname aan de bijeenkomst ter ere van imam Hassan al Mujtaba (as). Wij zien jullie in sha Allah graag terug bij een van onze volgende bijeenkomsten.

Foto’s: Klik

Share.

About Author

Comments are closed.