Verslag Arbaeen optocht Rotterdam 12-11-2017

0

In de naam Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,
‘’En wij hebben u slechts als barmhartigheid voor de wereld gestuurd’’
Koran [21:107]

Op 12 november 2017 vond er een Arbaeen optocht plaats op het Schouwburgplein in Rotterdam.

Deze tocht werd gehouden ter nagedachtenis van imam Hussain, de heer der Martelaren. Op deze dag kwamen de geliefdes van Aba Abdillah bijeen om hem te herdenken en hun liefde aan hem te bewijzen. 

De stille tocht begon op het Schouwburgplein. De mensen liepen met borden waarop verzen uit de Koran en overleveringen van imam Hussain stonden. Hiermee werd duidelijk gemaakt wat de boodschap van de islam daadwerkelijk is. Verschillende vrijwilligers deelden flyers uit en legden uit waar imam Hussain voor stond en wat zijn doel en boodschap was.

Na de Arbaeen optocht werd er weer verzameld op het Schouwburgplein. Hier hadden wij de eer om een prachtige koranrecitatie te beluisteren door broeder Elias, gevolgd door een mooie toespraak van dhr. Wael. Hierna vond er een lezing plaats door dhr. Van Lanschot, hij vertelde over de Arbaeen optocht in Irak en hoe hij het had ervaren. Tevens heeft dhr. Van Lanschot een artikel geschreven voor de NRC over de Arbaeen van imam Hussain. Vervolgens verwelkomden wij dhr. Shomali uit het Verenigd Koninkrijk die ons vereerde met een interessante lezing. 

Het was prachtig om te zien hoe verschillende organisaties hebben samengewerkt om zo een optocht te organiseren voor imam Hussain. Samen werd de boodschap van deze geliefde imam op een vredige manier overgebracht aan de mensen. Een boodschap die bestaat uit liefde, rechtvaardigheid, vrede en gelijkheid. 

Wij hopen dat wij met de wil van Allah, de normen en waarden waar imam Hussain voor streef, kunnen toepassen in ons leven om zo oprechte dienaars van Allah te worden. 

Moge Allah iedereen belonen voor hun komst en wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp! 

 

Foto’s: Klik

Share.

About Author

Comments are closed.