Ziyarat Ale Yasin

0

Hierbij delen we graag met jullie op de geboortedag van Imam Mahdi (ajf) ‘Ziyarat Ale Yasin’.

Ziyarat Ale Yasin Ziyarat Ale Yasin is een belangrijke ziarat van Imam al Zaman (ajf). Het is zelfs een hadith Qudsi zoals is vermeld in het boek Mafatih al Jinan (hadith qudsi is een directe overlevering door Allah swt). Volgens de overleveringen, zijn Ale Yasin gelijk aan Ale Muhammad (vzmh), dus Muhammad (vzmh) en zijn Familie (as).

Imam Jafar al Sadiq (as) werd gevraagd:

“O zoon van de Profeet van Allah, wat is de betekenis van ‘Ya-sin’?” Hij antwoordde: “Het is een van de namen van de Profeet (vzmh) en betekent ‘O hoorder van de Openbaring’.”

Imam Ali (as) heeft ook gezegd:

“De Profeet (vzmh) is Yasin, en wij, de Ahlulbait, zijn Ale Yasin”.

[Bron: Maanil Akhbaar by Shaikh Saduq, p. 22; Tafseer-e-Burhaan by Sayed Hashim Bahrani (a.r.), vol. 2, p.3 & p. 33.]

Naast de schoonheid van deze ziyarat, is het ook interessant dat we hierin getuigen van de belangrijkste basisaspecten in het geloof. Het is ook aanbevolen deze ziyarat te reciteren voor verlossing van oppressie. Ziyarat betekent een groet, of begroeting, en in Ziyarat Ale Yasin zenden we onze begroetingen naar Imam al Mahdi (ajf), onze leider en meester, en redder van de mensheid. We kunnen zijn komst op deze wereld bespoedigen door te proberen elke week deze ziyarat te reciteren en ons aan onze beloftes te houden, want bij het reciteren van deze ziyarat maak je tevens een belofte met de Imam (ajf). Er zijn talloze andere gebeden voor het bespoedigen van de komst van de Imam, en je connectie met hem te versterken. Moge Allah (swt) zijn komst bespoedigen en de aarde vullen met vrede en gerechtigheid, en ons leiden op het rechte pad.

Oh Allah! zend uw zegeningen op Mohammad (vzmh) en zijn vrome Familie (as).

Recitatie: Muhammad al-Hujerat

Vertaling: Ahlalbayt4iedereen team.


Bedankt voor het kijken! Vergeet ons niet na de ziyarat a.u.b. 

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.