Eid al Adha (Offerfeest) trip naar Hamburg 2020

0

In de Naam van Allah de Barmhartige, de Meest Genadevolle.

Afgelopen zondag tijdens Offerfeest (Eid al Adha) hebben wij ons jaarlijkse A4i uitje naar Hamburg afgesloten. Met vele leuke herinneringen kijken wij terug naar dit verlichtende en leerzame uitje.

Het doel van deze reis was kennis opdoen en onszelf spiritueel versterken. Daarnaast hebben wij leuke activiteiten in de stad Hamburg gedaan.

Op de eerste dag waren wij gezegend om vroeg de Belal Moskee te bezoeken voor het verrichten van Eid gebed en de Eid toespraak van Shaykh Haydari.

Shaykh Haydari is een zeer gerespecteerde geleerde en de imam van moskee Belal. Hij is de hafiz van de hele koran, tevens ook een van de beste studenten van Ayatollah Sayed Sajedi (rah) geweest. De geleerde heeft vele studies gedaan in de heilige koran en hadith. Zijn relatie met de jongeren is erg goed. Hij is heel erg veel met de jongeren op het gebied van religie, sport en cultuur betrokken. Op maatschappelijk gebied is hij wel elke dag betrokken en levert hij met veel geduld zijn bijdrage. Voornamelijk in het oplossen van familie problemen, huwelijkscontracten en vele andere maatschappelijke kwesties.

Na Eid gebed en de Eid lezing hebben wij de grote en prachtige Imam Ali (a) moskee bezocht ook wel bekend als de Blauwe moskee onder de Duitse gemeenschap. Daar hebben wij een interessante rondleiding gehad door de moskee en de bibliotheek daarachter. Moskee imam Ali (a) is in het jaar 1960 in opdracht van Ayatollah Brudjerdi in de beste wijk van de stad Hamburg gebouwd. Een moskee met de beste uitzicht in de stad. Na ons bezoek en rondleiding in de moskee vertrokken we naar de islamitische universiteit (hawzah) van de moskee. Een locatie waar jaarlijks vele jongeren uit verschillende steden binnen de EU, daar een opleiding kunnen volgen om imam te worden. Daar hebben wij verschillende klaslokalen, conferentiezalen en studentenkamers bezocht. Helaas konden wij de studenten daar niet ontmoeten. Vanwege de voorzorgsmaatregelen voor COVID- 19, waren studenten daar naar huis gestuurd.

Tot slot hebben wij wederom in de Belal moskee het middaggebed mogen verrichten en hebben wij de eer gehad om een Q&A moment met Shaykh Haydari te houden. Hierna hebben wij onszelf in de stad vermaakt en genoten wij in elkaars gezelschap.

Op de laatste dag hebben wij voor het middag gebed wederom Q&A moment gehad met Shaykh Haydari, vanwege de grote hoeveelheid vragen.

Tot slot, hebben wij deze reis afgesloten met een overheerlijke lunch bij een bekend Iraans restaurant.

Meer details en uitleg? Kijk binnenkort onze vlog op ons YouTube kanaal!

Heeft deze reis interesse bij je opgewekt? Wil jij ook deelnemen aan deze leuke inspirerende reizen?
Word dan nu lid (link in onze bio)!

Moge Allah (swt) onze daden belonen, onze harten met geloof, liefde en vreugde bezegelen. Ameen

Share.

About Author

Comments are closed.