Ahlalbayt4iedereen bezoekt islamitisch congres in Iran. (2016)

0

IMG-20160607-WA0012

Op zondag 29 mei vertrokken 6 jongeren uit Nederland naar Iran. Na een vliegreis van ruim 5 uur arriveerden we in de hoofdstad Teheran. Daar werden we opgehaald en naar het hotel gebracht. In de bus werden we vergezeld door een Soennitische broeder uit Zuid Afrika. Al snel ontstond er een band tussen ons en werden de gesprekken over de Ahlalbait (as) gevoerd.
De volgende dag besloten we om naar Jamkaran te gaan en vervolgens naar de berg van de Profeet Khidr (as). Na ons bezoek aan de berg van Khidr werd onze reis vervolgd naar Qum. Het weer was heel erg warm, maar dat weerhield ons niet om de Ziyarat van sayeda Masomah (as) te verrichten. Een prachtige ervaring!

IMG-20160602-WA0072-1
‘S avonds keerden we terug naar ons hotel in Teheran, want de volgende dag stond ons alweer een bezoek aan het huis van Imam Khomeini te wachten.Op woensdag brachten we een bezoek aan de Islamitische bibliotheek van Teheran. Tevens werd er een lezing gegeven door de kleinzoon van Imam Khomeini, sayed Hassan Khomeini. Eenmaal terug in het hotel werden er verschillende interviews gegeven.

IMG-20160602-WA0080

De volgende dag werden we uitgenodigd bij een Islamitisch congres waar verschillende religieuze onderwerpen werden besproken. Vervolgens bezochten we de staatstelevisie in Teheran. Vrijdag was een grote dag. Al vroeg in de ochtend vertrokken we naar de moskee van Imam Khomeini waar ayatollah Khamenei een lezing zou geven.

IMG-20160602-WA0060
Zaterdag was dé dag waar velen op gewacht hadden; het bezoek aan de stad van de 8e Imam. In de nacht vertrokken we naar Mashad, en na een bezoek aan de botanische bloementuin van deze stad, was het dan eindelijk tijd voor de ziyarat van Ali ibn Musa (as)!

Het was een onvergetelijke reis en wij vragen Allah om iedereen deze ervaring te geven!

IMG-20160531-WA0012

 

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.