Verslag bijeenkomst geboortedag imam Mahdi (a.j) – De Islam is religie van deze tijd

0

In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle,

Op 29 april 2018 was er Arnhem namens Al-Mahdi Jongeren en stichting Ahlalbayt4iedereen een bijeenkomst georganiseerd ter ere van imam Mahdi (aj). 

Deze bijeenkomst stond in het teken van de geboortedag van imam Zaman. We begonnen deze dag met een prachtige koranrecitatie van broeder Massih Afzali, de winnaar van de EK-korancompetitie uit Duitsland. 

Na de koranrecitatie was het tijd voor een interactieve deel. Samen met het publiek werd er een quiz gespeeld met leerzame vragen over imam Mahdi (aj). Vervolgens vond er een presentatie plaats door een van de bestuursleden van Stichting Samen Charity, een organisatie die arme gezinnen en weeskinderen helpt. 

De presentatie werd gevolgd door een leerzame lezing door broeder Mohammad Mehdi. Interessante punten kwamen in zijn lezing aan bod. Er werd bijvoorbeeld verteld waarom de islam eigenlijk in een kwaad daglicht wordt gesteld en wat voornamelijk de oorzaak hiervan is. Daarnaast zagen we dat de islam niet alleen voor een bepaalde tijd is, maar toepasselijk is voor elke tijd.

Kort na de lezing werden de antwoorden van de quizvragen besproken en werden de winnaars bekend gemaakt. Nadat de winnaars hun prijzen in ontvangst hadden genomen, genoten wij van een prachtige lofzang door broeder Atheer al Mousawi, gevolgd door een smeekbede voor de komst van imam Mahdi (aj). 

De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke maaltijd. 
Wij willen alle bezoekers en de mensen die zich hadden ingezet voor imam Mahdi bedanken! Moge Allah de komst van onze imam Zaman bespoedigen! 

Share.

About Author

Comments are closed.