Arbaeen Optocht 2019

0

In de Naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle,

Voor het vijfde opeenvolgend jaar organiseert de Islamitische Gemeenschap in Nederland een optocht tijdens de Arbaeen van Imam Hussein (as): De Arbaeen stille tocht.

Jaarlijks trekken miljoenen mensen uit alle landen richting Karbala in Irak op de veertigste dag na het martelaarschap van imam Hussein (vzmh) om zijn graf te bezoeken en hem trouw te zweren. Een bijeenkomst die geen gelijke kent in de geschiedenis.

In een stille tocht in Rotterdam tonen wij onze rouw voor deze geweldige Imam en tonen wij mensen de normen en waarden van Hussein (vmzh) en zijn missie. De missie voor rechtvaardigheid voor ieder mens, waardigheid voor elke burger, vreedzaamheid tussen alle gemeenschappen. De missie die staat voor mensenrechten, vrijheid en rechtvaardigheid.

Imam Hussein (vzmh) en zijn trouwe metgezellen hebben hun leven moeten opofferen voor het in stand houden van die normen en waarden.

Nu staan wij om deze Imam en zijn normen en waarden te eren. Wij willen zijn nalatenschap verspreiden.
U bent ook van harte welkom om gezamenlijk deze man en zijn boodschap te eren. Een boodschap waarin waarden centraal staan die zorgen voor een voortvarende maatschappij.

Plaats: Rotterdam, Schouwburgplein
Datum: Zondag 20 oktober 2019
Aanvang: 13:00 uur
Er zal een optocht worden gehouden en aan het eind zullen er toespraken worden gehouden.

Meld je aan via Facebook: https://www.facebook.com/events/239775643628053/

Share.

About Author

Comments are closed.