Morele Verhalen

0

De vrijgevigheid van Imam Reza (as)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.
Imam Reza (as) was bekend met het schenken van geld aan arme mensen, in meeste gevallen deed hij dat in de nacht wanneer iedereen aan het slapen was. Dit deed hij zodat niemand wist dat het geschenk van hem afkomstig was.

-Imam Reza (as) heeft al zijn geld verdeelt op de dag van Arafaa in Khorasan, een stad in Iran.
-Er kwam een man naar de Imam (as) en zei:

“alsalaam alayka ya ibne rasuul Allah (vrede zij met u, o zoon van de profeet). Ik ben een van uw volgelingen en hou van degene die u volgen. Ik wil mijn pelgrim tocht afmaken, maar ik heb daar geen geld meer voor. Zou u mij kunnen helpen? Wanneer ik terug ga naar mijn land dan zal ik uw geld als sadaqah geven.”

Toen stond de Imam (as) op en ging de kamer binnen om het geld te halen, hij kwam vervolgens uit de kamer met het geld en deed de deur op een kier open en gaf het geld van boven de deur aan de man. De imam (as) zei tegen de man:

“Neem deze twee honderd dinar en geef daarmee sadaqah op jouw naam en ga weg zonder dat je mij ziet of ik jou zie.”

Toen de man weg ging vroegen ze aan de Imam (as) waarom hij zoiets had gezegd.
De Imam (as) zei: “Om te voorkomen dat ik zijn gezicht zie en zie dat hij zich zal schamen”

Hebben jullie nooit gehoord wat de profeet Mohammed (vzmh) heeft gezegd:
“Het schenken van geld aan mensen zonder te zeggen dat het van jou afkomstig is, is hetzelfde als zeventig Haja ( pelgrim tocht). Degene die het wel zegt, is alsof hij/zij niks heeft gegeven.” (1)


Bron (1)
Almanaqib 2/412
Boek : Al Kafee
Auteur : Al Kulayni
Deel : 4
Bladzijde : 24


 

 

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.