De steun en toeverlaat van Imam Hussain

0

Toen Amir ul Mo’mineen getroffen werd door het giftige zwaard van de vervloekte Ibn Muljam, kreeg hij van de dokters te horen dat het gif zich had verspreid in zijn lichaam. De Imam kende zijn lot, en terwijl hij op zijn sterfbad lag, stuurde hij zijn metgezellen weg om vervolgens zijn laatste minuten door te brengen met zijn zonen en dochters. De Imam sprak zijn laatste wil uit. Hij stelde Imam Hassan aan als zijn succesvolle opvolger en als Imam na hem en hoofd van zijn familie. Toen riep hij zijn kinderen bij elkaar en plaatste hun handen in de handen van Imam Hassan. “Hierbij plaats ik jullie onder de bescherming van mijn zoon Hassan”, zei de Prins. Toen al zijn kinderen hun handen in de handen van al-Hassan hadden geplaatst, bleef alleen Abu Fazl al Abbas in een hoek staan. Zijn moeder, Bibi Umm al Baneen, vroeg vervolgens aan Imam Ali; “Waarom heb je mijn zoon Abbas vrijgesteld van de bescherming van Imam Hassan?”. De Prins riep zijn zoon Abbas vervolgens bij zich en zei; “Ik heb hem bewaard voor een heel speciale gebeurtenis.” Vervolgens riep hij al-Hussain bij zich en plaatste de hand van Hussain in de hand van Abbas, zeggende; “Abbas, hierbij breng ik Hussain onder jouw bescherming. Let goed op hem en verlaat hem niet totdat hij dat zelf wenst, en onthoudt dat dit een grote verantwoordelijkheid is wat je je pas zult realiseren zodra in je Karbala bent en alle metgezellen van Hussain gemarteld zullen worden en zijn kleine kinderen al huilend om water zullen smeken na 3 dagen lang dorst te hebben geleden vanwege de hitte.”

Knipsel

Toen Abbas stierf tijdens de tragedie van Karbala, zei Imam Hussain; “Oh Abbas, mijn rug is nu gebroken..”

Imam Ali zei; “Zolang jij (Abbas) blijft leven, zal Hussain in leven blijven.”

Ook al was hij niet het biologische kind van Fatima Zahra, toch word hij beschouwd als één van haar zonen. Zijn positie was hoog en zal altijd hoog blijven. Hij heeft ons een belangrijke les geleerd; de ware definitie van Labayka ya Hussain! Met elk onderdeel van zijn ziel en lichaam diende hij zijn Imam. Zo hoort vandaag de dag een ware volgeling van Imam Mahdi (a.j.f.) te zijn.. zoals Abbas ibn Ali..

Laten we daarom een ode uitbrengen aan deze leeuw, de maan van Bani Hashim. Vrede zij met hem in dit leven en in het Hiernamaals!

Share.

About Author

Comments are closed.