Preek 7 – De hypocrieten

0

Over de hypocrieten…


In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Zij (1) hebben Satan de heerser van hun affaires gemaakt, en hij heeft ze als partners genomen. Hij heeft eieren gelegd en ze uitgebroed op hun schoot. Hij sluipt en kruipt in hun schoot. Hij ziet door hun ogen, en spreekt door hun tongen. Op deze manier heeft hij hen geleid tot zondigheid en heeft voor hen foute dingen aantrekkelijk gemaakt zoals de actie van degene die de Satan partner heeft gemaakt in zijn domein en onwaarheid spreekt door zijn tong.

(1) Amir al-mu’minin zegt over de hypocrieten (i.e. zij die tegen hem waren voor en na zijn kalifaat) dat zij partners in actie zijn van de Satan en zijn helpers en aanhangers. Hij (satan) ook heeft ze zo erg bevriend dat hij zijn verblijf met hun heeft gemaakt, op hun borsten verblijft, zijn eieren daar legt en zijn jongeren daar broedt, terwijl deze jonge eieren springen en spelen in hun schoten zonder aarzeling. Hij bedoelt dat Satanische kwade ideeen in hun borsten ontstaan, daar groeien en bloeien. Ze worden niet bedwongen, noch is er beperking van enige soort. Hij is zo doordrongen in hun bloed en heeft zich zo vermengd in hun geest dat beide verenigd zijn geworden. Nu zijn de ogen van hun, maar zicht is van hem (Satan), de tong is van hun, maar de woorden zijn van hem en zoals de Profeet heeft gezegd, “Voorwaar, Satan doordringt het nageslacht van Adam als bloed.” Dat is, net zoals de circulatie van bloed niet stopt, op dezelfde manier kennen de snelle opeenvolgende kwade ideeen van Satan geen pauze en hij sleept men naar het kwade toe in zowel slaap als alertheid, en in elke houding, staand of zittend. Hij schildert ze zo met zijn kleurstof dat hun woord en actie een exacte portret reflecteren van zijn woord en actie. Degenen wier boezem schitteren met de gloed van het geloof voorkomen kwade ideeen, maar sommige zijn al klaar om deze kwaden te verwelkomen en zij zijn de personen die onder het gewaad van Islam altijd achter vooruitgang van ketterij zijn.

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.