Preek 58 & 61

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

Preek 58


Toen Amir al-mu’minin intentie toonde om tegen de Kharijiten te strijden werd hij verteld dat ze de brug van Nahrawan hadden overgestoken en naar de andere kant waren gegaan. Amir al-mu’minin zei:

Hun vallende (nederlaag) plaats is aan deze kant van het rivier. Bij God, zelfs niet tien van ze zal het overleven terwijl van jullie kant zelfs niet tien zullen worden gedood.(1)

In deze preek wordt onder “nutfah” de rivier Euphraat verstaan, en voor water is dit de mooiste expressie, zelfs al kan water veel worden.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
(1) – Deze profetie kan niet worden toegeschreven aan verstand en een vooruitziende blik, want vooruitziende ogen kunnen overwinning of nederlaag voorspellen en de uitkomst van oorlog van tevoren vaststellen maar om te vertellen over de correcte cijfers van de doden aan beide kanten gaat buiten hun capaciteit. Dit kan alleen worden gedaan door iemand die de onbekende toekomst aan het licht kan brengen en de komende scenes met zijn ogen kan zien en de schetsen die nog moeten verschijnen op de bladzijde van de toekomst met behulp van het licht van kennis dat is bezeten door hem als Imam kan zien.
Derhalve, gebeurtenissen namen plaats naargelang de erfgenaam van de kennis van de Profeet had gezegd, en van de Kharijiten waren alle behalve negen personen gedood. Twee van hen vluchtten naar ‘Uman, twee naar Sijistan, twee naar Kirman en twee naar al-Jazirah terwijl een naar Tall Mawzan vluchtte. Van Amir al-mu’minin’s partij vielen alleen acht mannen als martelaars.


Preek 61

Toen Amir al-mu’minin gewaarschuwd werd dat hij werd gedood door misleiding, zei hij:

Voorwaar, er is een sterke schild van God over mij. Wanneer mijn dag komt, zou het aan me ontgaan en mij overhandigen aan de dood. Op dat moment zal noch een pijl verkeerd gaan noch zal een wond genezen.


-Vertaald door Ali Naimi

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.