Preek 41 & 42

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

Preek 41


O mensen! Vervullen van een belofte is zeker de tweeling van waarheid. Ik ken geen betere schild (tegen de aanvallen van de zonde). Iemand die de realiteit van terugkeer (naar de volgende wereld) beseft, verraad nooit. We zitten in een periode waarin de meeste mensen verraad als wijsheid beschouwen. In deze dagen noemen de onwetenden [verraad]het toppunt van sluwheid. Wat is er met hun aan de hand? Allah kan ze vernietigen. Een die door dikke en dunne [tijden]van het leven is gegaan, vindt smoesjes die hem van de geboden en verboden van Allah weerhouden, maar hij negeert ze ondanks het vermogen (om toe te geven en het volgen van de geboden van Allah), terwijl iemand die geen beperkingen van religie heeft, de mogelijk pakt (en de excuses aanvaardt voor het niet volgen van de geboden van Allah).


Preek 42

O’ mensen wat ik het meest vrees over jullie zijn twee dingen – handelen naar je verlangens en je uitgebreide hopen. Wat betreft het handelen volgens verlangens, dit weerhoudt van de waarheid; en wat betreft de uitgebreide hopen, het maakt je de volgende wereld vergeten. Je moet weten dat deze wereld snel voortgaat en niets is er van overgebleven behalve de laatste stukjes van de uitschot uit een vaartuig welke geleegd is door iemand. Pas op, de volgende wereld voert aan, en beide van hen hebben zoons d.w.z. volgelingen. Jullie horen zonen van de volgende wereld te worden en jullie horen niet de zonen van deze wereld worden omdat op de Dag des Oordeels elke zoon aan zijn moeder kleeft. Vandaag is de Dag van Actie en er is geen afrekening terwijl morgen de Dag van Afrekening is maar er zou geen (kans voor) actie zijn.


as-Sayyid ar-Radi zegt:“al-hadhdha’ “ betekent snel maar sommige mensen lezen het als “jadhdha’ “.Naar aanleiding van deze betekenis zou de betekenis zijn dat de cyclus van wereldse genoegens snel zou eindigen.


-Vertaald door Ali Naimi

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.