Preek 40

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

Toen Amir al-mu’minin de roep van de Kharijiten hoorde dat luidde, “Vonnis is alleen van Allah” zei hij:


De zin is correct, maar wat (zij denken dat) het betekent, is verkeerd. Het is waar de vonnis alleen bij Allah ligt, maar deze mensen zeggen dat (de functie van) bestuur alleen bij Allah ligt. Feit is dat er geen ontsnapping mogelijk is voor de mensen aan een goede of slechte heerser. De gelovige personen voeren (goede) daden uit tijdens zijn bewind, terwijl de ongelovigen (wereldse) voordelen genieten. Tijdens het bewind zou Allah alles tot het einde dragen. Door de heerser wordt belasting verzameld, de vijand wordt bevochten, zijn de wegen beveiligd het recht van de zwakke wordt afgenomen van de sterke totdat de deugdzame vrede geniet en bescherming is toegestaan tegen de (onderdrukking van) goddelozen.

Een andere versie:

Toen Amir al-mu’minin de roep van Kharijiten hoorde zei hij:

Ik verwacht de vonnis (lot) van Allah op jullie. Wat geldt voor goed bestuur, daarin voert de goede man goede daden uit, terwijl in een slecht bestuur, de goddeloze persoon geniet totdat zijn tijd voorbij is en de dood hem neemt.


-Vertaald door Ali Naimi

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.