Preek 28 – Voorbereiding voor de andere wereld

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

De wereld gaat voorbij en heeft zijn afscheid bekend gemaakt. De Dag des Oordeels komt steeds dichterbij en zal binnenkort verschijnen.


Wees op je hoede! Vandaag zitten wij in een ontwikkelingsfase en morgen is de dag voor de grote competitie. De overwinnaars gaan naar de hemel en de achterblijvers gaan naar de hel. Is er niemand die om vergiffenis vraagt voor de dood? Is er iemand die aan zijn hulpeloze dagen wilt werken?

Wees op je hoede! Men bevindt zich in een cyclus bestaande uit verlangen en welzijn, wat achtervolgd wordt door de dood. Indien een ieder in zijn leven moeite doet, dan zal dat praktisch in zijn voordeel uitwerken en de dood zal voor diegene niet nadelig zijn. Maar indien iemand zich in zijn periode van welzijn praktisch verwaarloost, zullen zijn daden nihil en zijn dood pijnlijk zijn.

Wees op je hoede! Dat je in een periode van welzijn net zo ijverig bent in het vervullen van je verplichtingen, als in een fase van vrees.

Wees attent! dat ik geen groter gunst dan de hemel ken, waarvan de begunstigers ervan in verzuim zouden zijn geraakt en ik ken geen grotere straf dan de hel, waarvan de ontkomers daarvan niet bewust zouden zijn.

Wees op je hoede! Voor wie het recht niet in zijn voordeel werkt, dan zal het nadelige aan zijn kraag vatten en als het rechte pad niet zijn gids wordt, dan zal dwaling diegene tot ondergang brengen.

Wees op je hoede! Want het bevel voor het vertrek van deze wereld is jullie gegeven en jullie zijn aangestuurd om een goed resultaat te boeken voor de Dag des Oordeels. Het belangrijkste gevaar dat ik voor jullie voor ogen zie, is het volgen van je wellustigheid en langdurige verlangens. Maak gebruik van de gelegenheden in deze wereld en verzamel hetgeen wat jullie redt en bewaakt in het hiernamaals.


-Vertaald door Ali Naimi

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.