Preek 20 & 21- De Dood en er lessen uithalen..

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

Preek 20

De Dood en er lessen uithalen


Als je datgene kon zien wat de mensen die gestorven zijn hebben gezien, zou je verbaasd en bezorgd zijn. Dan zou je hebben geluisterd en gehoorzaamd; maar wat zij gezien hebben heeft zich nog niet aan jou laten zien. Kortom, het gordijn zou zijn weggetrokken. Het is je aangetoond, op voorwaarde dat je ziet en je bent gemaakt om te luisteren op voorwaarde dat je luistert en je bent geleid als je begeleiding accepteert.Ik sprak tot je met de waarheid. Jij bent hardop geroepen door (leerzame) voorbeelden en je bent gewaarschuwd door middel van middelen vol waarschuwingen. Na de hemelse boodschappers (engelen), kan alleen de mens de boodschap van Allah overbrengen. (Dus datgene wat ik overdraag is van Allah.)


 Preek 21

Advies om het licht in deze wereld te houden


Je doel (beloning of bestraffing) is voor je. Achter je rug om is het uur (van het opnieuw tot leven komen) wat jou draaiende houdt. Houd (jezelf) licht en haal de voorsten in. Je laatsten worden opgewacht door de eersten (die zijn voorgegaan).

as-Sayyid ar-Radi zegt: Als deze uitspraak van ‘Ali (as) wordt vergeleken met andere uitspraken, behalve het woord van God of de Heilige Profeet, zou het zich zwaarder en superieur bewijzen in elk aspect. Bijvoorbeeld, ‘Ali (as) uitspraak “Houd jezelf licht en haal in” is de kortste uitspraak ooit gehoord met het grootste gevoel die het overbrengt. Hoe diep is de betekenis ervan en hoe helder is de fontein van deze wijsheid! We hebben de grootsheid en betekenis van deze zin uitgezet in grote detail in onze boek al-Khasa’is.


-Vertaald door Ali Naimi

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.