Preek 128 -Over maten en gewichten

0

Over maten en gewichten, de vergankelijkheid van deze wereld en de conditie van de mensen..


In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

O’ schepsels van Allah! Jullie en datgene wat jullie verlangen in deze wereld zijn net als gasten waarvan het verblijf een vaste duur heeft en net zoals schuldenaren die worden opgeroepen om te betalen. Het leven wordt korter terwijl (de administratie van) acties bewaard blijven. Vele strijders verspillen (moeite) en velen van hen die zich inspannen bewegen in de richting van vernietiging. Jullie bevinden je in een periode waarin de stappen van deugd naar achteren bewegen, stappen van kwaad zich naar voren bewegen en Satan zijn ijverheid vergroot om de mensen te misleiden. Dit is de tijd dat zijn uitrusting sterk is, zijn valkuilen gespreid zijn en zijn prooi gemakkelijk is geworden om te vangen.

Werp je blik over de mensen waar je ook maar wenst, ofwel zie je een arme man lijden aan armoede ofwel een rijke man die Allah negeert ondanks Zijn gulheid voor hem, ofwel een gierigaard die zijn rijkdom vergroot door over de rug van Allah’s verplichtingen te handelen ofwel een onhandelbaar persoon die zijn oren sluit voor alle advies.

Waar zijn jullie goede mensen; waar zijn jullie deugdzame mensen? Waar zijn jullie levendige mannen en jullie royale mannen? Waar zijn die mensen van jullie die bedrog vermijden in hun handel en eerlijk blijven in hun omgang? Zijn zij niet allemaal vertrokken uit deze onwaardige, van voorbijgaande aard en lastige wereld? Zijn jullie niet achtergebleven onder mensen die net als vuilnis zijn en zo laag dat de lippen het vermijden om ze noemen en niet eens bewegen om ze zelfs te veroordelen voor hun lage positie?

…”Voorwaar, wij zijn Allah’s en voorwaar tot Hem zullen we terugkeren.”
-De Heilige Koran, 2:156

Verder is gekomen en er is niemand die zich ertegen verzet en het verandert, noch iemand die ervan te weerhouden is of ervan afziet. Hopen jullie, met deze kwaliteiten, jullie verblijf in de buurt van God te waarborgen and zo dan te worden gezien als Zijn trouwe liefhebbers. Helaas! God kan niet worden misleid als het aankomt op Zijn paradijs en Zijn wil kan niet veilig worden gesteld behalve door Zijn gehoorzaamheid. God mag hen vervloeken die anderen goed adviseren maar het zelf vermijden en hen die anderen weghouden van het kwaad maar zij zelf ernaar handelen.


-Vertaald door Ali Naimi

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.