Preek 106 en 125 – Siffin dagen..

0

Geleverd tijdens een van de Siffin dagen..

Preek 106


In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

Ik heb jullie vlucht en verspreiding over de lijnen gezien. Jullie waren omsingeld door onbeschofte en lage mensen en de Bedoeïenen van Syrië (ash-Sham), ondanks jullie de hoofden van de Arabieren zijnen de top van onderscheid, en waardigheid bezitten zoals de hoge neus en grote bult van de kameel. De zucht van mijn boezem kan alleen verdwijnen wanneer ik hen uiteindelijk omsingeld zie door jullie zoals zij jullie omsingeld hadden, en (wanneer ik) hen verdreven zie door jullie zoals zij jullie hadden verdreven, (wanneer jullie) hen vermoorden met pijlen en hun te treffen met speren zo dat hun voorste rijen vallen mogen op hun achterste rijen net zoals de dorstige kamelen die van hun drinkplaats zijn afgekeerd en verdreven zijn van hun drinkplaats.


Preek 125

Toen er slecht werd gesproken over  Amir al-mu’minin omdat hij gelijkheid hoog hield tijdens het verdelen (van datgene wat er gedeeld moest worden uit de Bayt-al-mal of de Moslim Staatskas) zei hij:

Bevelen jullie mij dat ik steun zou moeten zoeken door de mensen te onderdrukken over wie ik geplaatst ben? Bij God, dat zal ik niet doen zolang als de wereld doorgaat en zolang als de ene ster de andere volgt in de lucht. Zelfs als het mijn bezit was, zou ik het gelijk verdelen onder hen, waarom zou ik het dan niet gelijk verdelen als het God’s bezit is? Pas op, het is zeker dat het geven van rijkdom zonder enig recht verspilling en weelde is. Het verhoogt de doener ervan in deze wereld, maar verlaagt hem in de volgende wereld. Het eert hem voor de mensen, maar maakt hem belachelijk voor God. Als men zijn bezit aan hen geeft die er geen recht voor hebben of het niet verdienen, God ontneemt hem hun dankbaarheid en hun liefde zou dan ook voor anderen zijn. Als hij dan op slechte dagen pech heeft en hun hulp nodig heeft, zouden zij zich de slechtste kameraden bewijzen en zouden zij zich als onedele vrienden bewijzen.


-Vertaald door Ali Naimi

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.