Preek 10 – Over Talhah en az-Zubayr

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

Over Talhah en az-Zubayr…


Pas op! Satan[1] heeft zijn groep verzameld en zijn cavalerie en soldaten bijeengebracht. Zeker, met mij is mijn scherpzinnigheid. Ik heb nooit mijzelf misleid noch ben ik ooit misleid. Ik zweer bij God, ik zal een waterreservoir voor ze tot de rand vullen waarvan alleen ik water kan ophalen. Ze kunnen er noch van afkeren noch van terugkeren.


Noot door de vertaler:

[1]-Toen Talhah en az-Zubayr uitkwamen door de eed van trouw te scenden en uitzetten naar Basrah in het gezelschap van `Aíshah, Amir al-mu’minin sprak in deze woorden welke een gedeelte van een lange preek zijn.

Ibn Abi’l-Hadid schreef dat in deze preek Satan de betekenis heeft van de echte Satan als ook Mu’awiyah, omdat Mu’awiyah in het geheim een samenzwering had gemaakt met Talhah en az-Zubayr en lokte ze uit om te vechten tegen Amir al-mu’minin; maar de referentie naar de echte Satan is geschikter, voor de hand liggend en in overeenstemming met de situatie en omstandigheden.


 

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.