De ezel van de boer

0

De ezel van de boer

Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken om de ezel uit de put te redden.
Uiteindelijk besloot de boer de put te dempen, de ezel was toch oud en niet meer de moeite waard om hem eruit te halen.

Hij nodigde al zijn buren uit om hem te komen helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil/aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen wist de ezel niet wat er gebeurde en balkte hevig, maar tot ieders verbazing was hij opeens stil.

Toen de boer een paar scheppen later voor het eerst de put inkeek, wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil/aarde dat op de ezels rug terecht kwam, deed de ezel iets geweldig… De ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil/aarde van zich af te schudden en daardoor een stap omhoog te maken.
Bij elke schep vuil/aarde, maakte de ezel weer een stap hoger. Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put uitkwam, de put uitstapte en blij weg draafde!!

Moraal van dit verhaal:

Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil/aarde. De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken. Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.

De vijf eenvoudige regels om gelukkig te zijn:

  1. Bevrijd je hart van haat – Vergeef.
  2. Bevrijd je geest van zorgen – het meeste zal nooit gebeuren.
  3. Leef eenvoudig en waardeer wat je hebt.
  4. Geef meer.

ezel


Geschreven door zuster Noor Ashtari.

Share.

About Author

Ahlalbayt4iedereen

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Comments are closed.