Verslag: “Fragrance of Prophet Mohammed”

0
In de naam van Allah de Barmhartige, de Genadevolle.
“Fragrance of Prophet Mohammed” is een internationaal project, uitgevoerd door verschillende organisaties in meerdere landen zoals Canada, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het doel van dit project is om u een glimlach te bezorgen en de liefde voor de heilige profeet Mohammed (vzmh) met u te delen.

Hier in Nederland hebben wij ook de kans gekregen om deze mooie actie verder uit te kunnen bereiden. In het centrum van Rotterdam hebben wij op 17 februari 2013 duizend bloemen uitgedeeld. Niet alleen een bloem, maar een bloem met een boodschap. De boodschap was het duidelijk maken wie ons Heilige Profeet (vzmh) was. Het ware beeld van de Islam te verhelderen, wat in westerse media toch anders word verbeeldt. Ons religie is niet de religie van oorlog en misdaad, maar juist de religie van vrede en liefde. Om zijn de leerzame en betoverende uitspraken van de Profeet (vzmh) uit te delen, kregen we de kans de glimlach bij de mensen te zien. Bij voetgangers van alle religies en rassen die ieder een ander beeld hadden van de Islam. Zij waren allemaal verbaasd en er ontwikkelde een nieuwe verbeeldingskracht van: ‘Islam is toch anders dan wij hadden gedacht!’ Ons doel was bereikt en met een succesvol gevoel hebben wij dit project afgerond.

De bloemist

Na lang zoeken hebben we een bloemist ’t Hoffie, gevestigd in leiden, gevonden. Nadat we onze plan aan hem hadden voorgelegd, werd hij erg nthousiast en wou ons graag helpen om deze actie te laten slagen. Hij heeft ons veel geholpen en de bloemen voor een goedkopere prijs dan andere bloemisten aangeboden. Wanneer we dit nieuws binnen de groep hoorden, waren we allemaal blij en voelden de liefdadigheid van de heer Bart. Tevens was ieders verbazing gewekt dat een islamitische actie zo goed werd omhelst door een Nederlandse bloemist. We zullen nooit zijn gulle daad kunnen vergeten! Hij is een man van hart en daden.

Drukkerij (sponsor)

Als je duizend bloemen hebt, heb je ook natuurlijk duizend flyers nodig om het geheel compleet te maken en uit te delen. Door onze connecties binnen de groep, hebben we de heer Karim benaderd van Aya Display drukkerij. Het was al fijn om te horen dat hij alle flyers aan ons wou doneren. Hij vond ons idee een geweldig initiatief en wou zijn bijdragen hiermee tonen aan zijn religie . Hierdoor heeft hij ons veel geholpen en heeft laten zien waar hij om geeft. Moge Allah (swt) hem belonen met het beste van zijn beloningen.
Dit is de website van de drukkerij: www.ayadisplay.nl

Stichting Iman (sponsor)

Ieder groep of stichting die van onze actie hoorde, werd heel erg blij en enthousiast. Door stichting Iman werd onze project nog meer versterkt. Ze hebben ons de plek gegeven waar we de bloemen konden klaarzetten. Op 16 februari 2013 hebben we alle bloemen en flyers bij elkaar gebracht en elk bloem verzorgd van een flyer en een hoesje er omheen. Moge Allah (swt) ook Stichting Iman belonen voor de donaties en hun liefdadigheid. En zeker ook de mensen die ons hebben meegeholpen op de dag zelf.

Uitdelen van de bloemen

Op 17 februari 2013 hebben wij de bloemen uitgedeeld in het hartje van Rotterdam, namelijk in het centrum. Het was een zonnige dag, terwijl de weer omstandigheden een dag van te voren ons niet blij had gemaakt. Het zou eigenlijk gaan regenen, maar met de steun van onze Heer De Almachtige werden we blij en genoten van de zonnige dag. We hebben vanaf drie plekken geopereerd, een groep stond bij de MediaMarkt, de andere groep bij de V&D en een andere groep bij de BurgerKing. Zo hebben wij meer voetgangers kunnen bereiken die vanuit verschillende hoeken het centrum binnen stroomden. Het belangrijkste was het uitdelen zelf en sommige zouden zich afvragen: waarom eigenlijk een bloem uitdelen? Een bloem symboliseert de betekenis van liefde. Je ontvangt geen andere boodschap bij het krijgen van een bloem dan liefde. Het vrolijkt je opeens op en het ijs breekt hierdoor tussen twee onbekenden mensen die elkaar nooit eerder hebben gezien. Op zo een moment kan je iemand duidelijker de boodschap overbrengen. Hij of zij zal aandachtig naar je luisteren en zijn mentale geheugen staat door nieuwsgierigheid te wachten naar je verhaal. Je vertelt waarom je deze actie houdt en laat eventueel het flyer zien. Hierdoor laat je een mooie herinnering achter die ze nooit zullen vergeten. Als ergens over de Islam slecht gesproken zal worden, zullen zij zich aan deze actie herinneren en goed over spreken. We waren allemaal blij om die enthousiasme en de vrolijke glimlachen te zien. Ons doel was bereikt en het was een succesvolle actie.

Hierbij willen we eerst Allah (swt) bedanken, voor de kans (tawfiq) die hij ons gaf. En ten tweede alle organisaties die hier aan hebben geholpen en natuurlijk de sponsors die uit liefdadigheid ons hebben gesponsord. We bedanken ieder persoon die een steentje aan deze actie heeft bijgedragen.

Om de foto’s te kunnen zien: Klik Hier

Voor meer informatie over de Heilige Profeet (vzmh) zie deze artikel: Biografie van de Heilige Profeet (vzmh)

 

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Leave A Reply