Verslag: 2e muharram bijeenkomst (Vrede) – Zwolle 08-10-2016

0

In de naam van Allah, de Barmhartige de meest Genadevolle,

De Heilige Profeet (s) zei:
Hassan en Hussain zijn mijn kinderen. Wie hen lief heeft, heeft mij lief en Allah brengt degene die Hij lief heeft het Paradijs binnen.
IMG_4732
Op 8 oktober 2016 organiseerden Ahlalbayt4iedereen en de Sjiitische Jongeren Zwolle een Muharram bijeenkomst ter ere van de meester der martelaren, Imam Hussain (a.s.). De bijeenkomst ging van start met een prachtige koran recitatie door broeder Mu’amal. Vervolgens werd er een korte introductie gegeven zodat de bezoekers kennis konden maken met de stichting Ahlalbayt4iedereen. Daarna was het tijd voor de quiz. Hierbij werden er vragen gesteld over de gebeurtenissen in Karbala. Vervolgens was het tijd om de leerzame lezing, die werd gegeven door broeder Sayid Baqir, bij te wonen.
IMG_4688Daarna verzorgde broeder Mohammad Mehdi een prachtige en hartverwarmende rouwzang. Tot slot reciteerde Abo Ali ziyarat Ashura.Het was een prachtige bijeenkomst waarbij veel kennis is gedeeld. Het is mooi om te zien dat de liefhebbers van Imam Hussain (a.s.) ieder jaar bijeenkomen om Hem te herdenken. Mede dankzij de Sjiitische Jongeren Zwolle hebben wij een succesvolle bijeenkomst kunnen organiseren. Moge Allah (s.w.t.) alle mensen die hieraan hebben deelgenomen en geholpen hebben met het organiseren van deze succesvolle bijeenkomst rijkelijk belonen. Daarnaast gaat onze dank uit naar de mensen die de bijeenkomst hebben bijgewoond.

“Vrede zij met Hussain, en vrede zij met Ali, zoon van Hussain, en de nakomelingen van Hussain, en de metgezellen van Hussain”

Share.

About Author

Comments are closed.