Het Leiderschap

0

Leerzame lezing van Ayatollah Kamal al-Haydari (ha)..

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle.

‘’O gij boodschapper, breng over wat tot u neergezonden is vanwege uw Heer en indien gij dat niet doet, dan brengt gij Zijn (swt) boodschap niet over. Allah (swt) zal u vrijwaren tegen de mensen, Allah (swt) leidt waarlijk niet recht.’’

-De Heilige Koran, Hoofdstuk 5: De tafel, vers 67

De overlevering ‘’al Ghadeer’’ is een van de meest waardevolle overleveringen bij Allah (swt) en de Heilige Profeet (vzmh). Het gaat over de afscheidspreek van de Heilige Profeet ( vzmh) en het leiderschap van Imam Ali (as). Dit is de overlevering die de Islam compleet heeft gemaakt. De Heilige Profeet (vzmh) krijgt een boodschap, waarin hij Imam Ali (as) als leider over de gelovigen moet benoemen. Deze gebeurtenis heeft op 18e dag van de Arabische maand Dhul-Hija in het jaar 10 plaatsgevonden. Dit is ook te bewijzen, omdat hoofdstuk 5 ‘’De tafel’’ een van de laatste hoofdstukken was die op de Heilige Profeet (vzmh) is neergezonden.

De overlevering ‘’al Thaqalayn’’ is een van de belangrijkste overleveringen in de geschiedenis van de Islam. Iedereen kwam bijeen. Er werd een preekstoel van kamelenhuid gemaakt. De gelovigen gingen eerst gezamenlijk bidden en vervolgens gaf de Heilige Profeet (vzmh) een lezing met een duidelijke boodschap. Hij bracht zijn twee wijsvingers naast elkaar en zei:

‘’O mensen, ik laat twee waardevolle dingen achter mij: het boek van Allah (swt) en mijn Ahlalbayt (as). Behoud je aan beiden. Deze twee zullen nooit van elkaar scheiden tot zij naar mij terug keren bij de vijver.’’

In het Arabisch staat het woordje ‘’Thaqalayn’’ in tweevoudige vorm. Dat betekent dat er naar twee ‘’dingen’’ wordt verwezen.

Hierbij presenteert Team Ahlalbayt4Iedereen een nieuw filmpje van Ayatollah Sayed Kamal al Haydari (ha) die in het teken staat van het Islamitisch leiderschap.

Hebben jullie nog vragen of tips neem contact met ons!

Imam Ali (as): ”Eerlijkheid is de geest van getuigenis.”

[Ghurar al-Hikam, nr. 356]

Abonneer op onze Youtube kanaal en hou het goed in de gaten, wij zijn druk bezig met het maken van de filmpjes.


Ahlalbayt4iedereen (media comité)

 

Share.

About Author

Wij zijn tot uw dienst! Deel deze informatie a.u.b. met uw vrienden en familie. Heeft u een vraag, opmerking of een klacht? Stuur ons via de contactformulier een email. Wij zullen het snel beantwoorden, Dank U!

Leave A Reply